Platform voor de tuin- en groenprofessional
Lancering eWeeding Roller Powered by Zasso op de eWeeding Demo Doe Dag op 6 juni 2024

Lancering eWeeding Roller Powered by Zasso op de eWeeding Demo Doe Dag op 6 juni 2024

Wimmersson BV, een toonaangevend bedrijf in innovatieve technologieën voor onkruidbeheer, kondigt met trots de exclusieve presentatie aan van de eWeeding Roller tijdens de aankomende eWeeding Demo Doe Dag die gezamenlijk georganiseerd is met het vakblad Stad en Groen. De eWeeding Roller is een volledig elektrische innovatie voor onkruidbeheer, ontwikkeld door ZASSO GmbH en biedt een unieke combinatie van effectiviteit, veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak.

Traditionele methoden voor onkruidbeheer in de openbare ruimte hebben geen systemisch effect, vereisen een groot aantal behandelingen of zijn schadelijk voor het milieu. De eWeeding Roller is de eerste oplossing die deze beperkingen aanpakt en daarmee ideaal voor het terugdringen van onkruid op verhardingen zoals trottoirs, paden, begraafplaatsen, parkeerterreinen of winkelgebieden.

Het apparaat gebruikt elektriciteit om alle plantencellen zodanig te verwarmen, waardoor het onkruid, inclusief de wortels, sterft. De geleiders fungeren als elektroden die een gecontroleerde, gesloten elektrische stroom leveren door de stengel en de wortels van het onkruid. Deze systemische werking maakt dat minder onkruidbeheerbeurten en minder arbeid nodig is per jaar in vergelijking met de huidige toegepaste technieken.

Belangrijk is ook dat het een milieuvriendelijke oplossing is. De eWeeding Roller kent geen CO2-uitstoot, laat geen restanten achter in het milieu, heeft geen invloed op de biodiversiteit. Het is een klimaat neutrale methode voor onkruidbeheer dat bovendien niet tot schade leidt aan omringende infrastructuur en eigendommen van derden.

Ten slotte zal de gebruiker sterk profiteren van de gebruiksvriendelijkheid ervan. De eWeeding Roller is eenvoudig te bedienen dankzij het compacte ontwerp, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren, transporteren en op te bergen is. Het bevat een side-shift waardoor het onkruid dat langs muren of stoepranden groeit effectief behandeld kan worden. De eWeeding Roller vereist ook minimaal onderhoud, waardoor de tijd en kosten worden bespaard.

“We zijn verheugd om de Europese primeur van de eWeeding Roller te presenteren. Het is een baanbrekende oplossing die het probleem van onkruidbeheer aanpakt zonder concessies te doen aan het milieu of het welzijn van omwonenden,” zei Michel Wimmers, Partner bij Wimmersson BV. “Afgelopen 12 maanden hebben we met geselecteerde relaties uitvoerig getest in de praktijk. We hebben het prototype nog verder verbeterd en binnenkort is de eWeeding Roller commercieel beschikbaar in de Benelux.”

Voor meer informatie over eWeeding kunt u terecht op de website www.eweeding.com of neem contact op met Wimmersson BV – eWeeding®, Michel Wimmers +31 622 247 857. eWeeding® is een geregistreerd handelsmerk van Wimmersson BV.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details