Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Landschap Noord-Holland heeft primeur met elektrisch aangedreven Köppl maaimachine

Eerste-Koppl-Elektrisch-Nederland_2023

7 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Op 1 februari 2023 hebben Paul Vester (technisch beheerder) en Nienke Kwikkel (programmamanager Betrekken bij Groen) van Landschap Noord-Holland de eerste in Nederland geleverde elektrisch aangedreven Köppl maaimachine in ontvangst genomen van Hans de Jong, eigenaar van Köppl dealer Rijkhoff Mechanisatie in Wormerveer. Landschap Noord-Holland is de grootste gebruiker van Köppl maaimachines die zij met dank aan de subsidie van Provincie Noord-Holland uitlenen aan de vrijwilligers die vele natuurgebieden onderhouden.

Toen begin 2022 weer een aantal maaimachines vervangen moesten worden heeft importeur Van der Haeghe BV een elektrisch aangedreven machine voor demonstratie ter beschikking gesteld. De reacties van de gebruikers waren zo positief over de rust die de machine gaf, de bediening en de capaciteit van de accu dat de keus voor deze elektrisch aangedreven maaimachine snel gemaakt was.

Met deze elektrisch aangedreven machine draagt Landschap Noord-Holland verder bij aan het verlagen van haar CO2 footprint. De accu zal opgeladen worden door zonnestroom van de panelen die op het dak van de werkplaats liggen in Busch en Dam.

Alle vrijwilligers die met deze machine gaan werken zullen van Paul een persoonlijke instructie ontvangen hoe op een verantwoorde en veilige manier omgegaan dient te worden met machines met een elektrische aandrijving.

Van Der Haeghe bv is in Nederland dé referentie in de distributie van technisch materieel en het aanbieden van de daarbij horende diensten binnen de groensector. Van der Haeghe BV is een dochteronderneming van het familiebedrijf HH Hilaire Van der Haeghe NV met 125 jaar ervaring, waarvan meer dan 85 jaar in de park en tuin en met een team van verkoop- en aftersales experts die een professionele en persoonlijke dienstverlening kunnen garanderen. De Van der Haeghe groep heeft 1 vestiging in Nederland, twee in België en is exclusief importeur van meerdere topmerken en beschikt over een uitgebreid professioneel dealernetwerk om lokale service te garanderen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details