Platform voor de tuin- en groenprofessional
Lichtgewicht professionele accuheggenscharen scheren hoge toppen

Lichtgewicht professionele accuheggenscharen scheren hoge toppen

Innovatieve ECHO modellen

Of je nu een professionele tuinaannemer bent of een gepassioneerde tuinier: in beide gevallen wil je aan de slag gaan met tuingereedschap van topkwaliteit, met een lange levensduur en makkelijk in gebruik. De nieuwe accuheggenscharen DHC-2800R, DHC-2200R en DHCS-2800 van ECHO combineren deze troeven, en voegen hieraan een zeer laag gewicht en zuinig verbruik toe. Dringend tijd dus om deze professionele heggenscharen uitgebreid in de spotlights te zetten.

De nieuwe DHC-2200R en DHC-2800R van ECHO kunnen indrukwekkende technische specificaties en prestaties voorleggen.

Bij een perfect onderhouden tuin hoort een vakkundig gesnoeide haag. Het zorgvuldig snoeien van een haag vergt een vaste hand en precisie, en dat is zoveel makkelijker met een lichtgewicht heggenschaar die ergonomisch én robuust ontworpen is. Wie op zoek is naar die kwaliteiten, vindt in het uitgebreide assortiment van ECHO zeker het gereedschap dat hij of zij zoekt. Bij tuinprofessionals staat ECHO immers bekend als een pionier op het gebied van hoogwaardige, betrouwbare tuingereedschappen. Met de lancering van de krachtige 56V professionele accuheggenscharen DHC-2200R en DHC-2800R – aangevuld met de DHCS-2800 – legt de fabrikant de lat opnieuw hoog voor concullega’s in de sector. Hoe maken deze nieuwe heggenscharen het verschil?

Het onderhouden en slijpen van de messen verloopt moeiteloos, met dank aan een eenvoudige mesinstelling vooraf.

Voortbouwen op benzinemotoruitvoering

“De nieuwe DHC-2200R en DHC-2800R van ECHO kunnen technische specificaties en prestaties voorleggen die vergelijkbaar zijn met hun benzinemotorvarianten”, bevestigt Johan Teeuwen, category manager OPE bij importeur EuroGarden. “Je zou kunnen zeggen dat de sterktes van het bestaande benzinemotorplatform aangevuld zijn met extra verbeteringen. Met een uitzonderlijk laag gewicht, een draaibaar handvat, een geïntegreerd antivibratiesysteem en vergelijkbare messensets, combineer je met deze nieuwe accugedreven heggenscharen het beste van twee werelden.”

Lichtgewicht krachtpatsers

Een van de belangrijkste troeven van beide heggenscharen is hun lichte gewicht. “De DHC-2200R – met een mes van 600 millimeter en een effectieve snijlengte van 562 millimeter – weegt amper 2,9 kilogram zonder accu”, aldus Johan Teeuwen. “De DHC-2800R – uitgerust met een mes van 750 millimeter, goed voor een effectieve snijlengte van 714 millimeter – weegt 3,1 kilogram zonder accu. Hiermee zijn beide heggenscharen ongeveer 20 procent lichter in gewicht dan vergelijkbare machines op de markt. Die troef spaart de polsen en schouders van de gebruiker, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Trouwens: om die ergonomie en het laagste gewicht te garanderen, heeft ECHO ervoor gezorgd dat in de heggenscharen enkel de 2.3 Ah accu past. Die accu weegt slechts 1 kilogram.””

De DHCS-2800 van ECHO: een krachtige enkelzijdige heggenschaar.

Twee messnelheden, ook voor grof snoeiwerk

Ondanks deze lichtgewicht uitvoering staan zowel de DHC-2200R als DHC-2800R garant voor knappe prestaties. Teeuwen: “Beide heggenscharen combineren kracht, precisie en betrouwbaarheid. Voor grof snoeiwerk kun je ze instellen op een toerental van maximaal 3.200 snijbewegingen per minuut, en voor het ‘scheren’ van een heg is een knipsnelheid van 4.600 snijbewegingen per minuut beschikbaar. Naast deze twee messnelheden hebben de heggenscharen een IPX4-beschermingsklasse, waardoor je ze ook kan gebruiken in natte omstandigheden. En met een nieuw ECHO-patent is de kans erg klein dat tanden breken bij een ongeplande blokkering van de messen.”

Moeiteloos onderhoud

De lange looptijden, robuuste constructie en krachtige, nauwkeurige prestaties – in combinatie met een ongeëvenaard licht gewicht – maken de DHC-2200R en DHC-2800R de perfecte keuze voor outdoor professionals. “Dankzij een roterende handgreep – instelbaar in vijf standen, van -90° tot +90° – wordt het fijnsnijden van heggen kinderspel”, geeft Teeuwen aan. “En ook het onderhouden en slijpen van de messen verloopt moeiteloos, met dank aan een eenvoudige mesinstelling vooraf. Dankzij de elektrische uitvoering – met lithium-ion technologie en borstelloze motor – vragen beide heggenscharen sowieso minder onderhoud dan hun benzinemotorvarianten.”  

DHCS-2800: indrukwekkende enkelzijdige heggenschaar

Naast de DHC-2200R en DHC-2800R pakt ECHO ook uit met de accugedreven DHCS-2800. Ook deze enkelzijdige heggenschaar maakt indruk, met een effectieve snijlengte van 714 millimeter, twee messnelheden en een gewicht van minder dan 2.9 kilogram zonder batterij. “Dit apparaat is uitgerust met enkelzijdige, dubbel heen en weer bewegende RazorEdge®-messen van 28 inch, met drie geslepen randen voor efficiënter snijden”, legt Johan Teeuwen uit. “Ook deze heggenschaar hoort thuis in de set van tuinwerktools van elke professional die streeft naar een prachtig onderhouden tuin.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details