Platform voor de tuin- en groenprofessional
Lijngoten als onderdeel van een duurzame oplossing voor omgaan met water in en om de tuin
Sla regenwater ondergronds op in de tuin voor later gebruik.

Lijngoten als onderdeel van een duurzame oplossing voor omgaan met water in en om de tuin

Zeker in combinatie met een ondergrondse watertank met pomp 

We willen allemaal zuinig zijn op onze kwetsbare planeet. De vraag naar duurzame oplossingen voor waterbeheer en waterhergebruik stijgt daardoor ook continu. Wildkamp is een technische handelsonderneming waar je als groenprofessional niet omheen kunt. Ze bieden een enorm assortiment producten aan die samen een innovatief systeem vormen voor opvang en hergebruik van hemelwater in tuinen en bijvoorbeeld bedrijfsterreinen. Want als je lijngoten en een opvangtank combineert met een drukdompelpomp, dan heb je al een mooi systeem gebouwd.

We geven het woord aan Bert van der Bent, assortimentsbeheerder bij Wildkamp, en hij praat honderduit als het gaat om duurzaam denken en doen op het gebied van wateropvang en waterhergebruik: “Het opvangen van regenwater is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome. Iedereen kent de traditionele regenton wel. Maar tegenwoordig speelt ook dat er meer neerslag in kortere tijd valt. Wildkamp heeft een enorm breed assortiment lijngoten zodat we voor iedere toepassing een goede goot kunnen leveren. Daarmee zorg je voor een optimale afvoer en eventueel hergebruik van hemelwater. Van stadstuin tot landingsbanen met grote wielbelastingen; wij hebben de juiste lijngoot voor je.”

Infiltratiekratten

Als je het water niet wilt hergebruiken, dan zijn infiltratiekratten een duurzaam alternatief om het opgevangen regenwater vertraagd de grond in te laten lopen richting het grondwater. Door het aansluiten van de lijngoten op deze ondergronds aangebrachte kratten wordt een positieve bijdrage geleverd aan de grondwaterstand. Uiteraard kun je ook hiervoor bij Wildkamp terecht.

Bert van der Bent, assortimentsbeheerder bij Wildkamp.

Opvang in watertanks

Het groene denken neemt een steeds prominentere plaats in bij de aanleg van particuliere tuinen en bedrijfsterreinen. Door slim een aantal producten te combineren creëer je op relatief eenvoudige wijze een perfect systeem waarmee opgevangen hemelwater prima kan worden hergebruikt. Allereerst moet je het water opvangen en daarvoor zijn natuurlijk (naast dak en dakgoten) lijngoten onmisbaar. Vervolgens ga je deze combineren met een opvangtank. Vanwege praktische en esthetische redenen kiest men vaak voor een ondergrondse variant. Maar uiteraard zijn ook bovengrondse tanks beschikbaar. Wildkamp heeft wateropslagtanks met een inhoud van 500 tot 50.000 liter.

Druk-dompelpompen

Als het water dan eenmaal is opgevangen, dan wil je het eenvoudig en veilig verpompen naar de plaats van gebruik. Een mooie oplossing daarvoor is een druk-dompelpomp die voorzien is van een automatisch start/stop systeem. Bij watervraag (openen van een kraan) schakelt de pomp in, en bij stoppen van de watervraag (sluiten van een kraan) schakelt hij uit. Het resultaat is een simpel en veilig systeem om regenwater te recyclen voor bijvoorbeeld beregening of het doorspoelen van toiletten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details