Platform voor de tuin- en groenprofessional
Maaien op nog steilere hellingen

Maaien op nog steilere hellingen

Het maaien van bermen en taluds kan een stevige uitdaging zijn. Vaak wordt men geconfronteerd met steile hellingen, oneffen terrein en voorbijrazend verkeer. Zelfrijdende klepelmaaiers bieden daarvoor al langer een oplossing, maar met de lancering van de Peruzzo Robofox breidt Herco Machinery uit Rijkevorsel de mogelijkheden nog verder uit.

Veeleisend terrein

De Robofox Electra is de allereerste volledig elektrische klepelmaaier op de markt. Daarmee komt de machine niet alleen tegemoet aan de steeds groeiende vraag naar elektrisch aangedreven tuin- en onderhoudsmachines, maar laat ze ook toe om op nog steiler terrein te werken. De elektrische motor kan namelijk probleemloos hellingen tot 55° de baas. Daarnaast werkt de machine muisstil, waardoor ook geluidsoverlast geen bekommernis meer hoeft te zijn – een belangrijke troef rond ziekenhuizen, campings, dierentuinen en andere openbare plaatsen.

Drukke straten en andere gevaarlijke situaties vormen dankzij de afstandsbediening met een reikwijdte van 150 meter evenmin een probleem. Werk- en zwaaiverlichting op de maaier zorgen ervoor dat de bestuurder de machine nooit uit het oog verliest, en liggen er obstakels op de weg, dan zal de maaier zich eerst tweemaal aandienen alvorens via de afstandsbediening een signaal uit te sturen.

 

Autonomie

Afhankelijk van het te verwerken materiaal, heeft de batterij van de Robofox Electra een autonomie van twee tot drie uur. Moet de machine een hele werkdag dienstdoen, dan kan ze met een extra batterijpack uitgebreid worden.

Een andere oplossing is de Robofox Hybrid: een zelfrijdende klepelmaaier waarvan de transportfunctie elektrisch en de maaifunctie door een verbrandingsmotor van 28pk aangedreven wordt. Deze kan de hele dag, zonder onderbreking, ingezet worden op hellingen tot 45°.

Fijn resultaat

Net als andere Peruzzo klepelmaaiers onderscheiden de Robofox Electra en Hybrid zich door het groot aantal messen. Zo leveren ze hetzelfde fijne maairesultaat, op nog veeleisender terrein, met minder druk op het milieu.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details