Platform voor de tuin- en groenprofessional
Maairobot maait met gemak vijf voetbalvelden
De Husqvarna CEORA™ in actie.

Maairobot maait met gemak vijf voetbalvelden

Startschot voor een nieuw tijdperk in het commerciële gazononderhoud

Husqvarna CEORA™, de langverwachte oplossing voor commercieel gazononderhoud, is er eindelijk. In een sector die momenteel overheerst wordt door zware, conventionele, handbediende dieselmaaiers, zorgt CEORA™ voor een ware revolutie. Deze robot kan namelijk volledig zelfstandig tot vijf voetbalvelden maaien, zowel overdag als ‘s nachts. Dat drukt de algemene kosten aanzienlijk en geeft medewerkers de kans om te focussen op taken met toegevoegde waarde.

De maaier is elektrisch, dus stil en emissievrij. Hij is ontworpen met het oog op een veilige en autonome werking. Verder is hij licht, uitgerust met extra veilige messen en in staat om voorwerpen te detecteren en te ontwijken. In de toekomst zal de baanbrekende oplossing van CEORA™ worden aangevuld met een hele waaier van accessoires, waaronder een fairway maaidek.

Husqvarna was al een pionier toen het merk miljoenen particulieren hielp overschakelen van handmaaiers naar robotmaaiers. Nu leidt Husqvarna het commerciële gazononderhoud een nieuw tijdperk binnen, met een grootschalige robotoplossing die de kwaliteit van het gazon verhoogt en tegelijkertijd de kosten met ongeveer 30% doet dalen in vergelijking met conventionele commerciële maaiers. CEORA™ maakt het gazon groener en dichter begroeid dankzij de unieke snijtechnologie, het lage gewicht en de mogelijkheid om vaker te maaien. Professionals hoeven niet meer met de hand te maaien, maar kunnen gewoon op hun smartphone instellen hoe, wanneer en waar CEORA™ moet maaien. De prestaties op het gras zijn efficiënt en systematisch, want de robot maait strook per strook. Voor het onderhoud volstaat het tijdig de messen te vervangen en de machine schoon te maken.


Flexibel gebruik en meer controle

CEORA™ is stevig gebouwd en gemakkelijk te beheren, zelfs voor iemand die niet vertrouwd is met robotmaaiers. Greenkeepers kunnen van CEORA™ verwachten dat hij tot op de 2-3 cm nauwkeurig maait, dankzij het satellietnavigatiesysteem van Husqvarna, EPOS. Ze kunnen afzonderlijke zones instellen en er verschillende maaitijden en -hoogten aan toekennen. Via de app Husqvarna Fleet Services kunnen gebruikers alle maaiers in hun vloot nauwgezet in het oog houden. CEORA™ wordt bovendien ondersteund door Husqvarna´s onderhouds- en supportprogramma Husqvarna Care dat voor snelle reparaties en vervangingen zorgt.

Veiligheidsvoorzieningen en kleinere CO2-Voetafdruk

CEORA™ is gemaakt om hinderissen uit de weg te gaan. Het ultrasone systeem voor voorwerpdetectie doet de maaier vertragen en het voorwerp vermijden zonder te botsen. Omdat er zo minder onderbrekingen en ongewenste haltes zijn, verlengt dit bovendien de productieve tijd. Golf- en voetbalclubs, evenals andere openbare en commerciële landeigenaars, kunnen hun CO2-Voetafdruk trouwens aanzienlijk verkleinen, want de maaier is emissievrij en volledig elektrisch.

BeschikbaarheidEr worden twee modellen gelanceerd – Husqvarna CEORA™ 544 EPOS en Husqvarna CEORA™ 546 EPOS – die beschikbaar zullen zijn in Zweden, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Polen, bij een selectie van professionele partners van Husqvarna vanaf het eerste kwartaal van 2022. Het eerste jaar gelden speciale lanceringsprijzen: EUR 24.900 voor CEORA™ 544 EPOS en EUR 28.900 voor Husqvarna CEORA™ 546 (adviesprijzen). In bepaalde markten zijn ze ook verkrijgbaar met een leaseformule.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details