Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

Machinale tuinwerken zijn specialiteit op zich

greensupport_09-kopieren

24 juli 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Green Support weet waarmee, waar en hoe het moet

Het aanbod aan tuinmachines groeit jaar na jaar, en keer op keer is er de belofte dat u uw werkzaamheden daardoor sneller zal kunnen uitvoeren. Dat kan ook. Op voorwaarde, tenminste, dat u de juiste machine op de juiste plaats en de juiste manier inzet. Omdat het schoentje net daar regelmatig knelt, besloot Frederik Vanderhaeghe een aantal jaar geleden om zich volledig op machinale tuinwerken te richten en zo ondersteuning te bieden aan onder meer zijn collega-tuinaannemers.

Green Support biedt machinale ondersteuning aan tuinaannemers, boomverzorgers, groendiensten enzovoort.

 

Vanderhaeghe was al meerdere jaren actief in tuinaanleg en -onderhoud, alvorens hij zo’n vijf jaar geleden Green Support oprichtte. “Net als andere tuinaannemers werd ik geconfronteerd met de evolutie dat alles sneller moest gaan, en dat met almaar minder mensen. Als reactie daarop begon ik mijn machinepark uit te breiden. Om die investering terug te verdienen, was het echter essentieel dat de machines voldoende gebruikt werden. Zo ben ik me uiteindelijk in de machinale tuinwerken gaan specialiseren.”

Vanuit Roeselare biedt Green Support nu machinale ondersteuning aan onder meer groendiensten, boomverzorgers, collega-tuinaannemers, bedrijven en een klein aantal particuliere klanten over heel West-Vlaanderen. Een uitgebreid machinepark en een vijfkoppig team zorgen ervoor dat het bedrijf kort op de bal kan spelen en dat werkzaamheden ook effectief sneller uitgevoerd worden.

Ook voor voorbereidende werkzaamheden zoals grondwerken beschikt Green Support over de nodige machines.

 

Kennis van zaken

De beslissing om te specialiseren was volgens Vanderhaeghe eerder ongezien in de tuinwereld. “De tuinaannemer wil graag een manusje-van-alles zijn”, merkt hij op. “Hij wil zelf de grondwerken doen, terrassen leggen, zwemvijvers plaatsen enzovoort. Voor dat alles zijn echter ook tal van machines nodig. Omdat het quasi onmogelijk is om tegelijk in al die machines te investeren, doen de meeste tuinaannemers een beroep op een verhuurfirma. Dat biedt flexibiliteit, maar heeft helaas ook zijn nadelen. Zo is de juiste machine niet altijd beschikbaar, is de groenprofessional niet altijd even goed op de hoogte van welke machine het meest gepast is voor de geplande werkzaamheden, en kan het wel even duren alvorens hij een bepaald merk of toestel onder de knie heeft. Er is vandaag voor zowat elke taak een specifieke machine op de markt, maar als je dergelijke toestellen slechts sporadisch gebruikt, kan je ze onmogelijk allemaal beheersen. De tijdwinst die machinale werkzaamheden kunnen opleveren, wordt daardoor regelmatig tenietgedaan.”

“Door een beroep te doen op een gespecialiseerde partner zoals Green Support, daarentegen”, gaat de tuinaannemer verder, “haal je die tijdwinst wel. Wij werken namelijk met een volledig eigen machinepark en kennen onze machines door en door. Dat betekent dat we perfect weten welk toestel we waar moeten inzetten en dat de werkzaamheden snel en kwalitatief uitgevoerd worden. Als tuinaannemer kan je daardoor meer tijd en aandacht schenken aan andere activiteiten én kan je met minder personeel nog steeds evenveel klanten bedienen.”

Houtkanten en wilde hagen worden met heggenscharen op kranen en tractoren gesnoeid.

 

Diverse activiteiten

Onder de activiteiten waarvoor Green Support ondersteuning biedt, vallen onder meer grond- en drainagewerken, grondnivellering, spitfrezen, maai- en snoeiwerkzaamheden, slibverwerking enzovoort. “In landschappelijke tuinen onderhouden we bijvoorbeeld ook heel wat houtkanten en wilde hagen”, zegt Vanderhaeghe. “Dat gebeurt met heggenscharen op kranen en tractoren, dus voor de meeste tuinaannemers is dat geen haalbare kaart. We zorgen er overigens ook voor dat materiaal zoveel mogelijk ter plaatse verwerkt wordt. Daarvoor beschikken we over de nodige mulchers, hakselaars en versnipperaars.”

Een andere activiteit waarvoor steeds vaker naar machinale oplossingen gezocht wordt en waarin Green Support zowel openbare groendiensten als tuinaannemers en bedrijven kan bijstaan, is onkruidbestrijding. “Nu er quasi geen sproeistoffen meer gebruikt mogen worden, moet onkruid op een mechanische manier verwijderd worden. Wij hebben daarvoor de nodige onkruidborstels met opvangbak, zodat we terrassen, trottoirs en andere verhardingen snel en efficiënt onkruidvrij kunnen maken.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  GREENPRO - Altijd als eerste op de hoogteSchrijf je in voor
  onze nieuwsbrief

  Ontvang de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tuin- en groenprofessionals.

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details