Platform voor de tuin- en groenprofessional
Meer dan 1386 m2 verticaal groen op Schiphol Trade Park

Meer dan 1386 m2 verticaal groen op Schiphol Trade Park

Bij twee gloednieuwe distributiecentra op Schiphol Trade Park is 1386,5 vierkante meter verticaal groen geplaatst. De planten zijn verdeeld over meerdere groene gevels, met het MobiPanel systeem. Naast de groene gevels zijn er ook twee grote daktuinen aangelegd met een totaal van 650 vierkante meter. Hierin zijn verschillende bomen, struiken en 2600 MobiRoof ECO sedumcassettes opgenomen.

Meerdere groene gevels voor klimaatadaptatie

VDG Property Development heeft onlangs de krachten gebundeld met hun eigen bouwbedrijf Unibouw, om het nieuwe VDG Warehouse Schiphol II te ontwikkelen. Het nieuwe pand is voorzien van totaal 636,5 vierkante meter verticaal groen, verdeeld over twee groene gevels met het gepatenteerde MobiPanel systeem. MobiPanel is een innovatief, duurzaam en lichtgewicht systeem voor groene gevels. Mede hierdoor kan het gebouw naast de duurzaamheidseisen, BREEAM-NL-certificering‘Excellent’, voldoen aan de hoge beeldkwaliteitseisen op het gebied van natuurinclusiviteit, biodiversiteit, ecologie en leefomgeving. BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid.

Bij het naastgelegen nieuwe distributiecentrum van logistieke vastgoedonderneming WDP en mede-ontwikkelaar Minerva Development zijn groene gevels met een totaaloppervlakte van 750 m2 geplaatst. Ook zijn hier twee grote daktuinen aangelegd. Het gebouw is ontworpen en gebouwd met oog voor duurzaamheid. De gevels van het distributiecentrum, dat naast de A4 gevestigd is, zijn voorzien van de nieuwste en duurzaamste generatie verticaal groen van Mobilane.

Inspelen op de biodiversiteit in het gebied

Bij het ontwerp van Dedato Architecten is er rekening gehouden met het opnemen van natuurinclusiviteit. Dick Venneman, architect en eigenaar van Dedato Architecten: “Het is een gebouw met een eigen karakteristieke uitstraling, een landmark vanaf de snelweg. Het gebouw is in zijn materialisering vriendelijk en toegankelijk. De groene gevels en verticaal geplaatste zonnepanelen vertellen iets over de duurzaamheid van het gebouw en spelen in op het behoud van de biodiversiteit in het gebied”. 

Meest duurzame en innovatieve business park van Europa

Schiphol Trade Park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te zijnBedrijven die zich op Schiphol Trade Park vestigen voldoen naast duurzaamheidseisen aan de hoge beeldkwaliteitseisen op het gebied van onder andere natuurinclusiviteit, biodiversiteit, ecologie en leefomgeving. De groene uitstraling van de panden is daarom het ‘nieuwe normaal’ op het Business Trade park.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details