Platform voor de tuin- en groenprofessional
Met de juiste meststoffen is een groene grasmat binnen handbereik
Een groene grasmat begint met de juiste meststoffen.

Met de juiste meststoffen is een groene grasmat binnen handbereik

Met een -ongetwijfeld warme- zomer in aantocht, proberen greenkeepers hun gras zo groen mogelijk te houden. Hoe zorg je voor een gezonde grasmat het hele jaar door? Volgens COMPO EXPERT begint een groene grasmat met de juiste meststoffen.

COMPO EXPERT produceert hoogwaardige speciale meststoffen, biostimulanten en bodemverbeteraars. Volgens Technisch Adviseur Nederland Harry van het Hof wordt er vaak te makkelijk gedacht over gras. “Een grasmat heeft verschillende behoeften naargelang het gebruik en de tijd van het jaar. Het is goed erbij stil te staan wat het gras nodig heeft. Maar met de juiste bemesting en aandacht is een groene grasmat voor iedereen binnen handbereik.” 

Wisselende behoefte

Grassen hebben in de loop van de seizoenen een wisselende voedingsbehoefte. In het vorjaar is de grasmat vergeeld en verzwakt door vorst, regen en sneeuw en smeekt het om een flinke hoeveelheid stikstof (N). Wel tot twee keer zoveel als kalium (K). Maar wie enkel bemest met een snelwerkende stikstof kijkt binnen korte tijd naar een vergeelde grasmat. “Het is dan ook belangrijk om een meststof te kiezen met een deel snelwerkende, en een deel traagwerkende stikstof.” In het najaar wil een grasmat juist graag meer kalium en in de zomer zit de behoefte precies ertussenin.

Gras heeft verschillende behoeften naargelang het gebruik en de tijd van het jaar.

Twin-meststoffen

Lastig? “Helemaal niet”, zegt Van het Hof. “COMPO Expert Floranid® Twin-meststoffen bevatten alle noodzakelijke voedingsstoffen die grassen nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling.” Het geheim zit in de zeer uitgekiende samenstelling. Dankzij de traag afbrekende stikstofcomponenten (Isodur® en Crotodur®) ontvangt het gras gedurende 3 tot 4 maanden progressief stikstof en behoedt deze voor uitspoeling. Daarnaast bevatten de meststoffen een uitgekiende hoeveelheid snelwerkende stikstofvormen voor een zichtbaar snel resultaat. Speciaal afgestemd op de verschillende behoeften van het gras gedurende het hele jaar bestaan de Floranid® Twin-meststoffen uit 3 varianten: voor de lente, zomer en het najaar.

Het gamma COMPO Floranid® meststoffen bevat tevens magnesium, noodzakelijk voor de aanmaak van chlorofyl en dus voor het optimaal functioneren van het fotosyntheseproces, alsook de essentiële sporenelementen boor, koper, ijzer, mangaan en zink, nodig voor een gezonde, evenwichtige groei. Dankzij de microgranulaatformulering is het product ook bijzonder geschikt voor kort gemaaide grasvelden. Hoe vaak en hoeveel er gestrooid moet worden? “Dat is afhankelijk van de voedingstoestand van het gras, maar met drie keer strooien per jaar is je gazon zeker in topconditie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details