Platform voor de tuin- en groenprofessional
Met de versnipperaar naar de takken en niet andersom
De GTS1300 verwerkt takken met een diameter tot 10 cm.

Met de versnipperaar naar de takken en niet andersom

Geen gesleep met gesnoeide takken door de tuin en in één enkele beweging het versnipperde materiaal uitstrooien als nieuwe groene bestemming. Jeroen Schriel, boomverzorger en eigenaar van JS boomverzorging en tuinonderhoud in Hellevoetsluis: “Dankzij mijn GTM machine zijn tientallen overbodige loopbewegingen verleden tijd.”

Schriel is met zijn bedrijf gespecialiseerd in het controleren op veiligheid, snoeien en kappen van bomen. “Wij doen dat voor bedrijven en overheden, maar ook bij particulieren. Een onderdeel van onze uitrusting is de GTM-houtversnipperaar, die wij vaak inzetten bij particuliere klussen. Het voordeel; je kunt overal moeiteloos bij, dus ook achter in de tuin. Het scheelt veel gesleep met takken door de tuin, dat nog wel eens wat schade kan veroorzaken. De houtsnippers strooien we uit in de bloemperk, waar ze als compost of bodembedekker dienen. Of we vangen het op in een minicontainer en rijden deze naar de bedrijfsbus, waar we de afvalbak leegkiepen op de aanhangwagen.”

‘Het grote voordeel van mijn GTM chipper; je kunt overal moeiteloos bij, dus ook achter in de tuin.’

Familiebedrijf De Wild bv uit Roosendaal is de drijvende kracht achter de houtversnipperaars van GTM Professional. De ontwikkeling en productie vindt geheel plaats in eigen beheer. Diana de Keijzer: “Wij ontwerpen onze machines zo compact mogelijk, met behoud van kracht en stabiliteit. Precies waarvoor de houtversnipperaar is bestemd; zo snel en efficiënt mogelijk hout verwerken. Een groenprofessional heeft namelijk geen nood aan allerlei technische snufjes die het gebruik en onderhoud onnodig complex maken. Ook besteden we veel aandacht aan de juiste verhoudingen; aan de hoek waarmee de tak in het versnippersysteem terecht komt en aan de stand van de messen. Alles voor het beste resultaat.”

Compact en efficiënt

Schriel: “Collega groenbedrijven plaagden me een beetje toen ik de GTM houtversnipperaar aanschafte; je hebt een puntenslijper gekocht. Hij is inderdaad niet groot, maar voor het professioneel gebruik in de particuliere tuin is het gewoon dé machine. Ik rijd hem met behulp van twee rijplaten zo de bedrijfsbus in en ik heb dan alles in één combinatie bij me. Het is een compact model van 80 centimeter breed, ideaal voor particuliere siertuinen. Het scheelt mij in ieder geval veel gedoe met een aanhangwagen.”

Het versnippersysteem is zodanig ontwikkeld dat het consequent mooie chips oplevert.

De machine verwerkt verse takken tot een diameter van tien centimeter en gedroogd dood hout, van acht centimeter. “Dat is voor deze houtversnipperaar geen enkel probleem. Door het formaat en de wendbaarheid kun je deze machine bijna recht onder een boom plaatsen, dus na het snoeien is het versnipperen een koud kunstje. Het is veel efficiënter dan een grotere machine die voor aan de straat blijft staan.” 

JS boomverzorging en tuinonderhoud heeft de GTM-houtversnipperaar in 2018 aangeschaft en is ook in het bezit van een grotere machine. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kleine versnipperaar nog het meest gebruik; elke week gaat hij wel een keer mee voor een klus. Het is een gebruiksvriendelijk, compact en wendbaar apparaat. Je trekt hem aan en hij start. Perfect!”

De compo-modellen versnipperen ook zacht materiaal met de lage uitvoer.

Met twee compo-modellen laat De Wild zien dat een houtversnipperaar niet uitsluitend voor takken hoeft te zijn. De recent geïntroduceerde machines zijn voorzien van twee verschillende uitvoer mogelijkheden, zodat ook zacht materiaal via de lage uitvoer verwerkt kan worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details