Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Met deze accumachines werken we sneller en prettiger’
Het terrein van de Hilversumsche Golfclub wordt onderhouden met accutuinmachines van EGO.

‘Met deze accumachines werken we sneller en prettiger’

Greenkeeper Hilversumsche Golfbaan blij met accutuinmachines

De Hilversumsche Golfclub beschikt over een compleet pakket aan EGO accutuinmachines. Met onder meer grasmaaiers, kettingzagen en bladblazers wordt het terrein van de oudste golfclub van Nederland onderhouden zonder geluidsoverlast en CO2-uitstoot.

Adjan Verploegh is head greenkeeper van de Hilversumsche Golfclub en met zijn team van acht mensen verantwoordelijk voor het groenonderhoud van het bijna zestig hectare grote terrein. “Het is een heel divers terrein: er is gras dat op verschillende maaihoogtes gemaaid wordt, bos en heide.”
Toen één van zijn collega’s aangaf dat hij door tinnitus liever wilde werken met stillere machines, besloot Verploegh een accubosmaaier en twee acculoopmaaiers van EGO aan te schaffen om de tees te maaien. Deze machines bevielen zo goed dat er een compleet pakket aan EGO accutuinmachines werd gekocht bij EGO-dealer LMB van Ginkel in Utrecht.  

“We hebben inmiddels ook een bladblazer, een bladblazer met rugaccu, twee bosmaaiers, een kettingzaag, een stokzaag en een multitool met meerdere opzetstukken, waaronder een kantensnijder. Die laatste is erg handig, want we hebben op het terrein zo’n 53 bunkers, oftewel zandbakken. De grasranden daaromheen knipten we voorheen met een haakse heggenschaar en dat was elke week ontzettend veel werk. Nu doen we dat met een lichte accubosmaaier. Je kunt het handvat losklikken en omdraaien. Zo kun je makkelijk alle gaskanten maaien. Het werkt veel sneller en prettiger. Vroeger maaiden we het gras bij het clubhuis met een grote zitmaaier. Maar omdat we daar altijd een paar keer moesten steken, reden we het gras kapot. Om die reden maaien we nu ook vier banen met de hand om de tees heen. Met twee man met allebei een dubbele accu mee, zijn we dan in vier uurtjes rond.” 

Verschillende accu’s en snelladers

Alle machines die de golfclub aanschafte, komen uit het EGO Powerplus-pakket. Verploegh koos ook voor een groot aantal accu’s met verschillend vermogen: drie grote accu’s van 10 ampere, twee van 5 ampere en een kleine van 2,5 ampere. “Ook kochten we vier snelladers en de CHU6000 snellaadbox, die ruimte biedt aan het snelladen van 6 accu’s. Als er accu’s leeg zijn voor de pauze, zijn ze na de pauze alweer vol. Het is handig dat we veel accu’s hebben, zodat het werk nooit stil komt te liggen.” 

Verploegh is erg tevreden over de prestaties van de machines en kan ze iedere golfclub aanbevelen. “De cirkelmaaier is vergelijkbaar met een benzinemaaier, maar dan veel lichter. Je hoeft de aandrijving niet eens aan te zetten, je kunt er zo al makkelijk mee steken en keren. Ook de bosmaaiers zijn heel licht, waardoor het werk veel minder zwaar wordt. Ik zit nu nog te wachten tot EGO een luchtkussenmaaier op de markt brengt”, lacht hij.

Een ander groot voordeel van de EGO-accumachines is de prijs. “De machines zijn helemaal niet duur. Toen ik de lichte bosmaaier had aangeschaft, was ik dan ook meteen om. De accu’s zijn erg sterk en toch voordeliger dan die van andere merken. En ze zijn heel stil, wat ook prettig is voor de spelers op de golfbaan. Daarbij zijn de machines onderhoudsarm, wat ook weer veel werk scheelt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details