Platform voor de tuin- en groenprofessional
Met drie mensen park van 500 hectare onderhouden

Met drie mensen park van 500 hectare onderhouden

Het buitengewone verhaal van Astrid, de vrouw die in Beekse Bergen al die wilde natuur temt

Nog voor Safaripark Beekse Bergen opent, zijn drie onderhoudsmedewerkers er al druk in de weer. Zodat bezoekers van alle leeftijden er een onvergetelijke dag kunnen beleven. Astrid vertelt over het (groene) leven in Beekse Bergen. 

Straffe veiligheidstips van Astrid.

Wat het volgens Astrid vraagt om Beekse Bergen te onderhouden? “Wel, veel liefde voor dieren en de natuur, en een stevige portie doorzettingsvermogen. Gelukkig weet ik van aanpakken, da’s altijd al zo geweest. Vandaag onderhouden wij ons park van 500 hectare met drie mensen. Dat vraagt veel planning, hard werk en betrouwbare machines, natuurlijk. Onze STIHL’s vonden we bij Van Iersel.” 

Jong leven 

“Maar het is het waard. Eerlijk, wie wil er nu niet tussen de giraffen en olifanten werken? Zelfs na vier jaar kom ik nog elke dag vol bewondering werken. Je ziet elke dag wel iets anders. Zo reed ik deze morgen over de autosafari en zag ik plots twee kleine pootjes uit een zebra steken. Nog geen vijf minuten later lag er een kersvers veulen op de grond. Elke dag gebeurt hier wel iets magisch.”

Een buitengewone dag.

(On)zichtbaar werk 

Zo’n groot domein onderhouden, is hard werken. “We proberen het park piekfijn te onderhouden: we maaien of beplanten grasperken, houden de wandelpaden vrij en schoon, groenvoer voor de dieren snoeien en meer. Het is gewoon leuk om te zien als alles er weer netjes uitziet. Zodat de bezoekers echt kunnen genieten van het safaripark.” 

Zieke giraf 

“Wat echt voldoening geeft? Enkele maanden geleden was een van onze giraffen ziek. Hij at enkel nog groenvoer. Als de verzorgers dan bellen, gooi je alles neer om extra groenvoer te gaan snoeien, om dat dier te helpen, natuurlijk. Als je achteraf hoort dat het weer beter gaat, geeft dat een superkick.” 

Een passie voor dieren en groen.

Brand bij Beekse Bergen 

Voor Astrid is elke dag duidelijk buitengewoon. Als je haar vraagt naar een werkdag die ze nooit zal vergeten, denkt ze meteen terug aan 16 juni 2021. “We waren gewoon aan het werk in het safaripark. Plots zagen we een rookpluim over het meer hangen. We reden er meteen naartoe en zagen ons hoofdgebouw in vlammen opgaan. ‘Een gaslek’, hoorden we achteraf. Gelukkig kon iedereen geëvacueerd worden en waren er geen menselijke of dierlijke slachtoffers. Maar alles was verwoest. Dat was een enorm heftige dag.”   

“Mijn lievelingswerk? Daar twijfel ik geen seconden aan. Lekker met de kettingzaag werken. En om ongelukjes te vermijden, bescherm je jezelf het best zo goed mogelijk. Zo is de kans kleiner dat er iets gebeurt.” 

Dan, lachend: “Behalve als je, zoals ik, soms een beetje onhandig bent en na de klus je vinger tussen de deur van de jeep steekt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details