Platform voor de tuin- en groenprofessional
Met een goed beregeningssysteem komt water altijd op de juiste plek 
Pop-up sproeiers van Wildkamp.

Met een goed beregeningssysteem komt water altijd op de juiste plek 

Efficiënte manier van watergebruik

Extreme droogte: het is een probleem waar we steeds vaker tegenaan lopen. Niet alleen de landbouw heeft er last van, maar ook in achtertuinen is het gazon regelmatig dor en geel. Wildkamp biedt oplossingen tegen droogte met beregeningssystemen. Zo is het gras niet langer groener bij de buren, maar gewoon in je eigen achtertuin.

Vincent Stegeman en Sander Schonewille.

Sinds de oprichting in 1972 is technische groothandel Wildkamp met 45 vestigingen door heel Nederland uitgegroeid tot een specialist in onder andere beregening. Ze voorzien alle soorten gras en beplanting van beregening: van tuinen tot sportvelden. Vincent Stegeman en Sander Schonewille van Wildkamp benadrukken het belang van beregening: “Het is een efficiënte manier van watergebruik. Zo ga je verspilling tegen en blijft je gras toch mooi groen!”

Bewustwording

Door het droogteprobleem worden steeds meer Nederlanders zich bewust van het belang van een goed gazononderhoud. “Veel mensen hebben een sproeiertje in hun tuin, maar ze hebben niet altijd door dat dit niet efficiënt is”, legt Stegeman uit. “Met een goed beregeningssysteem zorg je dat water op een efficiënte manier op de juiste plek komt. Het meest voorkomende systeem is een ondergronds systeem met pop-up-sproeiers. En het grootste voordeel? Je ziet er niks van. De sproeiers komen alleen omhoog als de installatie daadwerkelijk gebruikt wordt.”

Wildkamp helpt zijn klanten van A tot Z en zorgt ervoor dat iedere wens in vervulling gaat.

Niet alleen bij particulieren groeit het bewustzijn over beregeningsystemen. Ook hoveniers verwerken ze steeds vaker in hun tuinontwerpen. “Een hovenier levert een gazon af, maar wil natuurlijk ook garanderen dat het gazon gezond blijft. Beregening is voor een hovenier een mooie manier om extra kwaliteit te garanderen”, leggen Stegeman en Schonewille uit. “En het levert nog een extra voordeel op voor hoveniers: ze kunnen bijvoorbeeld werken met onderhoudscontracten. Een beregeningssysteem heeft namelijk vaak in de winter onderhoud nodig, een periode die vaak rustiger is voor hoveniers.“

Een compleet plan

Wildkamp biedt met een compleet plan voor beregening een extra service aan hun klanten. Op hun website dien je in vier stappen een aanvraag in. Een klant kan simpelweg invullen wat de wensen zijn en voegt een tekening en foto van de tuin toe. Vervolgens gaat Wildkamp aan de slag. Op basis van de wensen en het ontwerp maken de beregeningsspecialisten een compleet plan met advies op maat. Zo ontvangen klanten een offerte en na akkoord een op sector gesegmenteerde materiaallijst met de juiste tekeningen. Zo kunnen hoveniers precies zien waar welke sproeier geïnstalleerd moet worden.

“Door middel van een slimme berekening laten we onder andere zien waar de sproeiers geplaatst worden”, legt Schonewille uit. “Als alle onderdelen in het plan zitten, versturen we het als een compleet pakketje naar een van onze vestigingen. Op deze manier kan een klant op locatie het plan doornemen met een van onze adviseurs en zien ze meteen alle onderdelen. Van stopcontact tot sproeier: we hebben alles in huis wat nodig is!”

Zonder moeite optimale beregening

Wildkamp helpt zijn klanten van A tot Z en zorgt ervoor dat iedere wens in vervulling gaat. Zo vertelt Stegeman: “We hadden laatst een klant die de wens had om handmatig oppervlaktes te beregenen. Nadat hun aanvraag bij ons binnenkwam, pakten we meteen de telefoon om de mogelijkheden te bespreken. We adviseerden de klant om een beregeningscomputer in de installatie te integreren. En dat werkt super simpel: door de computer wordt de tuin iedere ochtend automatisch beregend. Dat scheelt een hoop gesleep met losse sproeiers en levert ook meteen een extra uurtje slaap op!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details