Platform voor de tuin- en groenprofessional
Metabo introduceert een accu-combi-systeem voor de tuin en nieuwe accu-heggenscharen op de markt
Wie grote heggen of struiken en bosjes moet onderhouden, kiest voor de nieuwe krachtige accu-heggenscharen HS 18 LTX BL 55, HS 18 LTX BL 65 en HS 18 LTX BL 75 van Metabo.

Metabo introduceert een accu-combi-systeem voor de tuin en nieuwe accu-heggenscharen op de markt

  • Krachtige accu-machines ter uitbreiding van het tuinassortiment
  • All-in-one: flexibel combi-systeem voor de tuin met drie opzetstukken
  • Nieuwe heggenscharen: comfortabel werken met een hoog snoeivermogen

Versterking voor het tuinassortiment van Metabo: de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen brengt een accu-combi-systeem voor de tuin en drie nieuwe heggenscharen op de markt. „Ons programma dekt vele toepassingen in tuin en landschap. Aan deze eisen kunnen wij met deze nieuwe machines nog beter voldoen. Daarom breiden wij ons assortiment ook continu uit“, vertelt Ines Unterkircher, productmanager bij Metabo. 

Het stokkettingzaag-opzetstuk MA-MS 25 met zijn grote trekkracht zorgt voor exacte en krachtige zaagsnedes bij een kettingsnelheid tot 18 m/s en is daarmee exact de juiste machine voor het onderhoud van bomen.

Accu-combisysteem voor de tuin

Het all-in-one combisysteem voor de tuin is geschikt voor uiteenlopende toepassingen. „De uitdrukking all-in-one spreekt voor zich“, zegt Ines Unterkircher. „Ons krachtige combi-systeem voor de tuin is flexibel op elk gebied. Het is ideaal voor het onderhoud van bomen, struiken of gras.“ Tot het systeem behoren een op 2×18 Volt werkende accu-aandrijving MA 36-18 LTX BL Q en drie opzetstukken – een bosmaaier, een stokkettingzaag en een heggenschaar. Deze kunnen snel en zonder gereedschap met de aandrijving worden verbonden.

Het bosmaaier-opzetstuk MA-FS 40 is met een maaicirkel van 40 cm ideaal voor maai-, trim- en snoeiwerkzaamheden.

Drie verschillende opzetstukken

Het stokkettingzaag-opzetstuk MA-MS 25 met een grote trekkracht zorgt bij een kettingssnelheid tot maximaal 18 m/s voor exacte en krachtige zaagsnedes en is daarmee precies de juiste machine voor het onderhoud van bomen. „De stokkettingzaag is een krachtpatser“, zegt Ines Unterkircher. „Met de twee accu-packs van 18 Volt en elk 5.2 Ah zijn met deze machine 142 zaagsnedes in zacht hout mogelijk.“ De terugslagarme Low-Profile-ketting zorgt ervoor dat er veilig, comfortabel en met minder trillingen kan worden gewerkt. Ook praktisch: het opzetstuk is voorzien van een haak, waarmee afgezaagde takken gemakkelijk uit de boom verwijderd kunnen worden. En wie echt hoog aan het werk moet, maakt gebruik van de als toebehoren verkrijgbare schachtverlenging – daarmee wordt de reikwijdte met 88 cm vergroot.

Tot het combi-systeem voor de tuin behoort ook een bosmaaier-opzetstuk. De MA-FS 40 is met een maaicirkel van 40 cm ideaal voor maai-, trim- en snoeiwerkzaamheden. Door de snelle, krachtige start kunnen gebruikers snel met het werk beginnen. De draad kan snel en gemakkelijk bijgesteld of vervangen worden. Bovendien wordt hij geleverd met een mes voor struikgewas voor het werken in kreupelhout.

Het derde item is een krachtig heggenschaar-opzetstuk voor snoei- en trimwerkzaamheden, vooral bij hoge heggen en struiken. De MA-HS 50 zorgt met de aan beide zijden diamantgeslepen en lasgergesneden mestanden voor optimale knipresultaten. Gebruikers kunnen de mesbalk tussen 10 en 215° in 13 stappen en afhankelijk dan de situatie verstellen.

Het krachtige heggenschaar-opzetstuk MA-HS 50 is de juiste keuze voor snoei- en trimwerkzaamheden van bijzonder hoge heggen en struiken.

Krachtige heggenscharen

Wie grote heggen of struiken en bosjes moet onderhouden, kan kiezen uit de nieuwe krachtige accu-heggenscharen HS 18 LTX BL 55, HS 18 LTX BL 65 en HS 18 LTX BL 75 van Metabo. Afhankelijk van de toepassing beschikken ze over een meslengte van 55, 65 en 75 cm. De 3 modellen zijn door de borstelloze motor met een hoog slagtoerental bijzonder krachtig en knippen dankzij het Dual-knipsysteem bijzonder nauwkeurig. De draaibare handgreep met vijf standen zorgt voor bijzonder comfortabel en veilig werken. Bovendien zijn de heggenscharen voorzien van een extra veiligheidsschakelaar en snelstop van het mes. De robuuste motorbehuizing van magnesium en de S-automatic veiligheidskoppeling, die bij het blokkeren beschermt, zorgen voor een lange levensduur van de heggenschaar.

Alle nieuwe machines beschikken over de krachtige Metabo-accutechnologie en versterken zowel het 18 Volt-systeem van Metabo als de merken overkoepelende accu-alliantie CAS (Cordless Alliance System).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details