Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

Milati grasmaaiers. Passie voor onderhoudsmachines voor tuin, park en golfbanen

G2103004-Milati-00-MilatiOkt2020-ceesvdwal_23
Milati leverde Allet grasmaaiers aan ADO Den Haag.

Tekst | Van Aalst Media

Beeld | Milati Grass Machines bv

16 juli 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Directeur en eigenaar Arjen Spek van Milati Grass Machines gelooft in passie, kennis en zijn innovatieve producten.

De e-service robot met de naam RoviMo is een geavanceerde werktuigendrager van het Zwitserse merk Ronovatec.

Milati Grass Machines is gespecialiseerd in de in- en verkoop van en het verlenen van service aan machines voor tuin, park en golfbanen. Spek: “Ik ben zestien jaar geleden begonnen met het verkopen van Foley, een machine om slijpbanken van grasmaaiers te slijpen. Het werd succesvol en mede door dat opgebouwde netwerk zijn we ondertussen de officiële importeur van bekende merken als Allett, Fleet en Turf Tank.”

De trend is volgens Spek dat de besturing van de machines verloopt via gps.

Milati heeft aansprekende projecten volbracht. “Met Foley begeven we ons met een nicheproduct op de markt en inmiddels voorzien wij klanten in Europa, het Midden-Oosten en Rusland. Zo leverden wij in 2018 aan Rusland 22 machines voor het onderhoud van trainings- en wedstrijdvelden tijdens wereldkampioenschap voetbal. En zeer recent mochten wij een set machines leveren aan de golfbaan Marco Simone Golf & Country Club in Rome, waar in 2023 de Ryder Cup plaatsvindt.” 

Automatische belijningsmachine de Turftank.

Milati heeft een weg gevonden in de nationale en internationale sportwereld. “Met Allet, een grasmaaier van Engelse makelij, hebben we een model met een innovatieve accu in het assortiment. We mochten deze al leveren aan voetbalclub ADO Den Haag en ook bij het Europees Kampioenschap voetbal voor dames.

De trend is volgens Spek dat de besturing van de machines verloopt via gps. “Enerzijds voor de nauwkeurigheid van het werk, anderzijds omdat het manuren scheelt. Het gebruik is duurzamer. Wij hebben in 2018 de Turftank naar de Benelux gehaald; een gps-gestuurde belijningsmachines voor sportvelden. Drie jaar geleden had nog niemand hiervan gehoord, maar inmiddels vindt hij gretig aftrek.” 

De ontwikkelingen in gps gaan gestaag verder. “Een ander stokpaardje voor ons is de Violette, een zelfsturende en -werkende onkruidverwijderaar. Het is een robot die onkruid als weegbree, madelief of paardenbloem herkent. Met een boor wordt het onkruid verwijderd. Het is een mooie oplossing voor chemievrij onkruidbeheer. Wij zijn volop bezig om deze machines te demonstreren.”

Milati laat klanten graag de meest recente modellen zien en deelt de nieuwste snufjes. “De e-service robot met de naam RoviMo is een geavanceerde werktuigendrager van het Zwitserse merk Ronovatec; autonoom, stil en kan verschillende herhalende handelingen uitvoeren bij het onderhoud van gazon- en kunstgras. Zijn wielen zijn afzonderlijk te bewegen waardoor het maken van zeer scherpe bochten een koud kunstje is.”

Het delen van kennis en ervaring is voor Spek erg belangrijk. “We doen veel aan educatie en organiseren daarom regelmatig web- en seminars om fieldmanagers en greenkeepers bij te scholen. Dat doen wij voor onze klanten in Europa en het Midden-Oosten. Daarnaast zijn we ook ons eigen YouTube-kanaal met de naam Passie voor Gras gestart, waarbij we uitstapjes maken naar voetbalclubs en golfbanen en voor de camera met professionals en vrijwilligers spreken die eveneens een passie voor
gras hebben.”

Ook de landelijke media-aandacht schuwt Spek niet. “We mochten bij televisieprogramma De Wereld Draait Door laten zien hoe we met een robotbelijner het portret van wijlen voetballegende Johan Cruijff in het gras hadden gemaakt. Ik deel graag mijn passie voor onderhoudsmachines bestemd voor tuin, park en golfbanen met iedereen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  GREENPRO - Altijd als eerste op de hoogteSchrijf je in voor
  onze nieuwsbrief

  Ontvang de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tuin- en groenprofessionals.

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details