Platform voor de tuin- en groenprofessional
Mobiel kabelmanagement: HellermannTyton kiest nu ook voor de CAS accu-technologie

Mobiel kabelmanagement: HellermannTyton kiest nu ook voor de CAS accu-technologie

HellermannTyton is een toonaangevende fabrikant van producten voor het kabelmanagement. Het bedrijf maakt nu deel uit van het Cordless Alliance System (CAS) en voegt de automatische accu-kabelbundelmachine CPK hybrid toe aan de accu-alliantie. Zo groeit CAS tot meer dan 300 machines van 31 vooraanstaande merken.

Ongeacht of het gaat om bundelen, bevestigen, verwerken, verbinden, isoleren, beschermen of identificeren: als het om kabelmanagement gaat, kiezen vele klanten uit de meest uiteenlopende branches voor de producten van HellermannTyton, gevestigd in Tornesch. Vanaf nu is het bedrijf ook onderdeel van CAS, de door Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen, geïnitieerde, merk overkoepelende accu-alliantie. Met CAS brengt HellermannTyton haar eerste accuproduct op de markt– een machine voor het binden van kabels, dat als hybride model tevens is voorzien van een netsnoer. En er zullen zeker nog meer machines volgen. „Wij willen onze producten mobieler maken“, zegt Jan Göllner, Category Manager EMEA, Tool Systems Identification, bij HellermannTyton. „Daarom hebben wij naar een passende technologie gezocht, die voldoet aan onze eisen. Het concept van CAS heeft ons overtuigd. Wij konden voor een bestaand systeem kiezen en de prestaties van de accu-technologie zijn fenomenaal. Bovendien kunnen onze klanten met CAS niet alleen onze accu-bundelmachine gebruiken, maar met dezelfde accu-pack nog veel meer apparaten en machines die zij nodig hebben bedienen. Voor ons was het dus al snel duidelijk dat wij deel van CAS wilden uitmaken“, zegt Göllner. Ook CEO Henning Jansen van Metabo is ingenomen met de nieuwste aanwinst van CAS: „CAS is weer een sterke partner rijker. Oplossingen voor het kabelmanagement zijn in vrijwel alle branches nodig. En dat komt goed uit, want onze visie is duidelijk: met CAS willen wij voor alle werkzaamheden de passende machines en apparaten aanbieden. Nu hebben we weer een ander product in ons programma, dat voor uiteenlopende toepassingsgebieden kan worden gebruikt.“

Kabelbinders flexibel samenbinden

Met de nieuwe accu-kabelbundelmachine CPK hybrid kunnen kabels automatisch worden gebundeld. Zo kunnen gebruikers het samenbindproces versnellen en daarmee geld en tijd besparen. „Onze machine wordt overal gebruikt waar kabels aangelegd moeten worden“, aldus Göllner. „Dat geldt bijvoorbeeld voor zonne-energie-installaties. Met onze machines kunnen gebruikers de toevoerleidingen naar het zonnepaneel bundelen en samenbinden – en dat dankzij de accu-technologie nu ook nog flexibel.“ Het nieuwe product is een ideale aanvulling op het CAS-assortiment, denkt Göllner. Een voorbeeld: de montage in de schakelkast, een typische toepassing voor de elektricien. Met de lampen van Scangrip verlicht hij het werkgebied, het heteluchtpistool van Steinel gebruikt hij voor het krimpen van de kabels, de accu-boorschroefmachine van Metabo gebruikt hij voor het bevestigen van de diverse elementen en met de accu-kabelbundelmachine van HellermannTyton bundelt hij de kabels. „CAS biedt elektriciens alle machines, die zij voor hun werkzaamheden nodig hebben – en het grote voordeel: ze hebben maar één accu nodig“, zo vat Göllner het samen.

Flexibel en efficiënt werken

De CPK hybrid biedt de gebruiker dubbele flexibiliteit: als hybride model beschikt hij bovendien over een netsnoer. Zo levert het gereedschap de volledige vrijheid van een accu- machine en tegelijk zijn dankzij de netaansluiting onbeperkte looptijden mogelijk. De machine is bovendien procesveilig, dankzij de geïntegreerde software kunnen de gebruikers de data naar behoefte uitlezen, analyseren en het bindproces bewaken. Bovendien kan de machine in bestaande productielijnen worden opgenomen. Hij valt op door de snelle cyclustijden: gebruikers kunnen kabels met dit gereedschap in slechts 0,65 seconden bundelen. De kabelbundelmachine is bijzonder licht en is voorzien van een ergonomische greep. 

Alles over kabels

HellermannTyton, dat in 1935 is opgericht in Hamburg, biedt oplossingen voor het kabelmanagement in verschillende branches aan. Tot het zeer uitgebreide productportfolio behoren oplossingen op het gebied van kabelbevestigingen en -bundeling, elektrisch installatiemateriaal, kabelisolatie, kabel-beveiligingssystemen, identificatiesystemen, verwerkingsgereedschap evenals de LAN- en breedbandconnectiviteit. Het bedrijf produceert op 18 verschillende locaties wereldwijd en ontwikkelt haar producten in 13 landen. Er werken meer dan 6.000 medewerkers in 39 landen bij de specialisten op het gebied van kabelmanagementoplossingen. HellermannTyton is één van de op dit moment 31 CAS-fabrikanten, waarbij alle accu’s en laders 100% uitwisselbaar zijn en alle machines en apparaten met één accu bediend kunnen worden.

HellermannTyton, dat is gevestigd in Tornesch, is een toonaangevende fabrikant en aanbieder van producten voor het bundelen, bevestigen, verwerken, verbinden, isoleren, beveiligen en identificeren van kabels, leidingen en connectiviteitsoplossingen voor datanetwerken. Vanaf nu is het bedrijf onderdeel van CAS.

De CPK hybrid biedt de gebruiker dubbele flexibiliteit: als hybride model beschikt hij naast de accu-pack ook over een netsnoer. Zo levert het gereedschap de volledige vrijheid van een draadloze machine en tegelijk zijn dankzij de netaansluiting onbeperkte looptijden mogelijk.

Met de nieuwe accu-kabelbundelmachne CPK hybrid kunnen kabels automatisch worden gebundeld. De machine wordt overal gebruikt waar kabels worden aangelegd, bijvoorbeeld bij de montage in de schakelkast.

De nieuwe machine van HellermannTyton wordt in verschillende branches gebruikt – van de automobielindustrie of de farmaceutische en chemische industrie tot aan hernieuwbare energieën.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details