Platform voor de tuin- en groenprofessional
Mobiele bio-hakselaar, geoptimaliseerd voor Benelux-tuinen
Standaard wordt de machine geleverd met een rotor voorzien van mobiele hamers en messen.

Mobiele bio-hakselaar, geoptimaliseerd voor Benelux-tuinen

De elite onder de hakselaars, voor elite-hoveniers

Al meer dan een eeuw heeft MDS (Machines De Schutter) een stevige reputatie opgebouwd als de correcte keuze voor professionals op zoek naar superieure machines en toebehoren voor tuin-, park- en groenonderhoud. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, van grasmaaiers en snoeikettingzagen tot geavanceerde irrigatiesystemen en bio-hakselaars.

Daarnaast levert MDS speciale apparatuur voor grondbewerking, zoals motorwalsen en -frezen, en een variëteit aan maaiers, inclusief zero-turn en zitmaaiers.

De hakselaar klokt af op een maximumbreedte van 75 centimeter, daar kan je zelfs mee door de kleinste poortjes.

Marco Luyten, accountmanager MDS: “Maar waar we ons écht in onderscheiden is onze uitzonderlijke klantenservice. We bieden directe ondersteuning bij schade en onderhoud om te voorkomen dat jouw werkzaamheden onderbroken worden. Bovendien zetten we hard in op gebruikerstrainingen, demonstraties, leasingmogelijkheden en een uitgebreid dealernetwerk in de Benelux. Deze aspecten benadrukken onze stevig ingebakken toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid.”

Negri’s eerste bio-hakselaar op wielen

In de nooit aflatende zoektocht naar de geschikte machines voor hun klanten, zet Machines De Schutter graag de Italianen van Negri in de kijker, en dan meer bepaald de bio-hakselaar R230. En daar zijn enkele heel specifieke redenen voor.

De Negri R230 werd voorzien van vier verankeringspunten, zodanig dat hij stevig vastgesjord kan worden.

Luyten: “Inderdaad, deze fantastische machine kwam er eigenlijk op onze aanvraag. Het is niet de eerste mobiele hakselaar die Negri op de markt brengt, maar wel de eerste op wielen. De tuinen in Italië zijn gebruikelijk een stuk groter dan hier, en daar zijn rupsbanden dan ideaal voor. Maar voor onze gebruikelijk kleinere tuinen in de Benelux is deze hakselaar meer dan ideaal. En het zijn niet zomaar wielen, maar tractiewielen. Waarmee je ook kleine hellingen zonder problemen op en af kan. Combineer dat het hun gepatenteerde wielbewegingen – ‘Gentle Lawn Steering’ – dat het slippen van de band in bochten controleert en je weet zeker dat de eventuele schade van het groen door met de hakselaar te rijden tot het absolute minimum wordt beperkt. Qua manoeuvreren werd tot slot het zwaartepunt ook heel laag gehouden waardoor de stabiliteit gevoelig verhoogt en het dus in principe geen enkel probleem is om deze hakselaar op precies de juiste plaats te rijden.”

Het is niet de eerste mobiele hakselaar die Negri op de markt brengt, maar wel de eerste op wielen.

De kracht van klein

“Ik moet ook zeggen dat het hakselrendement zeer hoog ligt, “een compacte krachtpatser”, gaat Luyten verder. “Negri zelf adviseert maximum 11 cm hakselcapaciteit, maar maak daar gerust 13 centimeter van. De R230 haalt ook gemakkelijk 10 m³/uur. Wat geweldig is voor zo’n compacte machine. Want de hakselaar klokt af op een maximumbreedte van 75 centimeter, daar kan je zelfs mee door de kleinste poortjes. Zeker met de intuïtieve bediening die de besturing supereenvoudig maakt. De machine is bovendien voorzien van het – voor Negri typische – anti-stress-systeem. Dat zit op al hun grotere machines, maar nu hebben ze dit hier ook voorzien. Qua aandrijving zit er een beresterke Honda GX630 (2 cilinder) onder.”

Transportvriendelijke eigenschappen

“Standaard wordt de machine geleverd met een rotor voorzien van mobiele hamers en messen. Maar je kan de machine ook bestellen (of huren) met een rotor, enkel met mobiele hamers. Ook qua transport werd eigenlijk aan alles gedacht. De hakselaar is al vrij compact, maar kan voor vervoer nóg kleiner gemaakt worden. Daarvoor plooi je de blaaspijp én de invoermond toe. De R230 wordt daardoor lager én korter. Zelf heb ik nog gevraagd naar verankeringsogen. Ik ben namelijk van mening dat je geen enkele machine goed kan vervoeren als die niet vastgelegd kan worden. En ze hebben geluisterd. De Negri R230 werd voorzien van vier verankeringspunten, zodanig dat hij stevig vastgesjord kan worden. Een meer dan geslaagde én complete hakselaar, wat mij betreft”, besluit Luyten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details