Platform voor de tuin- en groenprofessional
Naast uitgekiend assortiment van machines voor land- en tuinbouw

Naast uitgekiend assortiment van machines voor land- en tuinbouw

Een wendbare, een compacte of een robuuste en multifunctionele zelfrijdende machine voor het reinigen en verzorgen van kunstgras. Directeur en mede-eigenaar Willem Hak van Van Leeuwen landbouw-, tuin- en parkmachines uit Benthuizen: “Het is de diversiteit aan klanten en een markt die constant in beweging is, die dit vak zo leuk maken.” 

Van Leeuwen is gespecialiseerd in de verkoop van en het verlenen van service aan werktuigen die uiteenlopende handmatige handelingen machinaal maken. Hak: “Wij hebben een uitgekiend assortiment aan nieuwe en gebruikte machines voor land- en tuinbouw, waaronder tractoren van het merk Fendt. Voor het aanleggen en onderhouden van parken werken wij met machines zoals die van het fabrikaat Iseki. Daaromheen verkopen wij werktuigen en zelfrijdende machines. Het is een totaalpakket voor aannemers, gemeenten, groenvoorzieners en hoveniers.”

Turfsoft: een goede oplossing voor het onderhouden van kleine veldjes met infillvrije of ingestrooide oppervlakken.

Een doelgroep die eveneens prima aansluit op de machines van het Duitse SMG, die Van Leeuwen in Nederland op de markt brengt. “SMG ontwikkelt en produceert machines voor de aanleg, het onderhoud en de renovatie van synthetische sportvelden en kunstgrasvelden.”

De drie toppers van SMG

Hak: “In het brede scala aan machines dat SMG produceert, waaronder voor het installeren en revitaliseren, beperken wij ons in hoofdzaak tot de machines geschikt voor reiniging en onderhoud. Bijvoorbeeld met de TurfSoft TS2 en TS3. Ze zijn nagenoeg hetzelfde, maar de TS3 heeft een optionele borstel als voordeel. Beiden zijn een goede oplossing voor het onderhouden van kleine veldjes met infillvrije of ingestrooide oppervlakken: eenvoudig slijtage- en vuildeeltjes verwijderen. De wendbare machine is ideaal voor gebieden met weinig bewegingsruimte, waar trappen, opstapjes en smalle doorgangen de toegang tot de kunstgrasvelden bemoeilijken. Beiden hebben een benzinemotor of elektrische aandrijving die drie functies tegelijkertijd aanstuurt; trillen van de zeef, de aandrijving van de turbine en de rotatie van de reinigingsborstel. Met lichte druk op de stuurarm zakt de borstel in de grasmat en door het opkomende materiaal zorgt deze voor een gemakkelijke en energiebesparende bediening.”

TurfBoy en SportChamp

“Het compacte zitmaaiermodel TurfBoy TB2 is ideaal voor iets grotere velden en is nog steeds prima wendbaar door een smalle doorgang. De machine is aangedreven door een 16 PK luchtgekoelde benzinemotor en vanwege het zeer compacte ontwerp is de machine ideaal voor het werken op met zand gevulde tennisbanen, speelveldjes in de wijk of met zand of rubber gevulde velden zoals voetbalvelden, zowel buiten en binnen. De SportChamp is onze grootste zelfaangedreven combinatie in een diesel en benzinevariant, die goed zicht geeft op de werkzaamheden. De machine biedt vele mogelijkheden voor het efficiënt en economisch onderhouden en reinigen van verschillende synthetische sportvelden, mede door het gebruik van verschillende hulpstukken.” 

Van Leeuwen heeft voor de toppers van SMG diverse afnemers. “Dat maakt ons werk zo leuk. Het ene moment zit je aan tafel bij een aannemer en het andere bij een gemeente of sportclub. Ook dat deze markt volop in beweging is heeft een toegevoegde waarde. Zo volg ik met grote belangstelling de ontwikkeling van gerobotiseerde machines, die ingezet gaan worden op kunstgrasvelden. We hebben nu ook de eerste robot in werking, de TurfRouter TR500, waarover mijn collega’s en ik graag de kenmerken en voordelen toelichten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details