Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nationale Bomenbank viert haar 50 jarig jubileum met De Nationale Bomen Top 50!

Nationale Bomenbank viert haar 50 jarig jubileum met De Nationale Bomen Top 50!

Nationale Bomenbank bestaat dit jaar 50 jaar! Dat willen we op een heel bijzondere manier vieren. Nationale Bomenbank en Terra Nostra introduceren De Nationale Bomen Top 50 en vragen daarmee aandacht voor het belang van grote bomen. De 5 meest bijzondere bomen uit deze top 50 worden geadopteerd en ontvangen levenslange boomzorg!

Al 50 jaar maakt Nationale Bomenbank zich sterk voor het behoud van (grote) bomen

Het begon allemaal in 1972 met het registreren en verplanten van grote bomen die anders gekapt zouden worden. Ondertussen is Nationale Bomenbank uitgegroeid tot een boomspecialistisch bedrijf dat landelijk bekend is van boomverplantingen, EPR-beheersing,  bomengroeiplaatsverbetering en bomengroeiplaatsconstructies. Nog altijd zit het behoud van grote bomen in het DNA van ons bedrijf. Samen met ons zusterbedrijf Terra Nostra, kennisatelier voor boom en bodem, werken wij dagelijks aan de gezamenlijke missie: ‘Een gezond bomenbestand voor een gezonde stad’. Wij laten bomen leven!

Ons jubileumcadeau

Het bomenbestand in onze Nederlandse dorpen en steden verdient aandacht en groei, want juist grote bomen doen veel voor ons en zijn daarom belangrijk. Om dit te benadrukken introduceren Nationale Bomenbank en Terra Nostra De Nationale Bomen Top 50! Vanuit deze top 50 zal een vakjury de 5 meest waardevolle en bijzondere bomen selecteren. Deze kampioenen gaan wij adopteren en levenslang verzorgen. Dat is ons gouden jubileumcadeau aan de maatschappij.

De Nationale Bomen Top 50
Hoe werkt het?

  • Via www.denationalebomentop50.nl kan iedereen tot en met 31 mei 2022 een boom nomineren.
  • Van 1 juni – 1 juli 2022 kan er publiekelijk gestemd worden. De genomineerde bomen kunnen in die periode door de deelnemers worden gepromoot.  
  • In juli en augustus wordt de Nationale Bomen Top 50 samengesteld. De selectie wordt bepaald door het verhaal achter de boom en het aantal behaalde stemmen. 
  • Uit de Nationale Bomen Top 50 kiest een onafhankelijke vakjury 5 bijzondere bomen. De geboden ecosysteemdiensten, monumentale- en ecologische waarden van de boom spelen hierbij een belangrijke rol.

Deze 5 meest waardevolle en bijzondere bomen zal Nationale Bomenbank adopteren en gratis levenslange professionele boomzorg bieden. Terra Nostra stelt hiervoor een beheerplan op, waarin maatregelen onderzocht en beschreven worden die nodig zijn voor eeuwig duurzaam behoud van de boom en zijn biotoop.

Doe mee en nomineer jouw bijzondere boom

Jouw bijzondere boom maakt kans op levenslange boomzorg. Ken jij een bijzondere boom met een verhaal? Doe dan mee en nomineer jouw boom via www.denationalebomentop50.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details