Platform voor de tuin- en groenprofessional
Natuurlijk gefilterde zwembaden
Met het systeem van VITII hoeven er geen chemicaliën meer worden toegevoegd aan het zwemwater.

Natuurlijk gefilterde zwembaden

Geen chemicaliën nodig voor helder en hygiënisch zwemwater

Distributeur van zwembadapparatuur CF group levert het biologische systeem VITII voor het reinigen van zwembaden zonder chemicaliën. Het systeem is geschikt voor alle zwembaden en biedt tal van voordelen: het is niet schadelijk voor het milieu, het water hoeft niet meer ververst te worden en het systeem is aan te sturen met een app.

De meeste zwembaden en spa’s gebruiken desinfecterende producten die het water steriliseren, maar schadelijk zijn voor het lichaam. Ook kunnen deze middelen zwembadonderdelen aantasten. Het VITII-systeem past achtereenvolgens drie soorten filtratie toe: mechanisch, bacterieel en UV. Tegelijkertijd zorgt het voor mineraalherbalancering. “Er verandert verder niets aan het zwembad, skimmers en dergelijke werken zoals gewoonlijk. Het verschil zit puur in het filter. Ik denk dat wij de enige zijn met een compleet systeem, waarvoor het niet nodig is om chemicaliën aan het water toe te voegen. Verschillende zwembadbouwers bieden wel biopools aan, maar daarin wordt nog steeds chloor gebruikt”, vertelt salesmanager Erik Laenen van VITII.  

Beter voor mens en milieu.

Natuurlijke systemen

In 2011 werd de voorganger van VITII, Lotus, geïntroduceerd voor zwemvijvers. Inmiddels is het systeem volwassen geworden en heeft het zich bewezen. In Frankrijk en België wordt het zelfs toegepast in publieke zwembaden. Filip Vandervelde, salesaccountmanager Belgium bij CF group: “We merken dat er ook vanuit particulieren steeds meer interesse is voor natuurlijke systemen. Mensen staan hier nu ook meer voor open dan vroeger. Er is wat dat betreft een kentering gaande.”
Frankrijk heft inmiddels belasting op het afvoeren van afvalwater uit zwembaden. Waterzuiveringsstations moeten hieraan namelijk steeds meer bacteriën toevoegen om het water te reinigen. Laenen: “We verwachten dat andere landen deze belastingheffing op den duur ook gaan invoeren. Eigenaren van zwembaden die ons systeem gebruiken, hoeven deze belasting niet te betalen. Sterker nog: zij kunnen dit water gewoon gebruiken voor het sproeien van de tuin.” 

VITII is toepasbaar op alle typen zwembaden.

Eenvoudig te installeren

De aankoopprijs van het VITII-systeem is iets hoger dan die van traditionele systemen, maar op de lange termijn is het juist goedkoper. Er hoeven bijna geen middelen aan het water worden toegevoegd, behalve bacteriën, en er zijn minder backwashes meer nodig, wat scheelt in het waterverbruik. “Het systeem is voorgemonteerd en daardoor eenvoudig en snel te installeren. En ondanks dat dit een biologisch systeem is, kan het water ermee opgewarmd worden tot 32°C. VITII is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de mens.”

Het systeem is voorgemonteerd en daardoor eenvoudig en snel te installeren.

Het systeem is eenvoudig te besturen door middel van de bijbehorende app. Door elke maand het water te testen met een teststrip en de resultaten hiervan in te voeren in de app, past het systeem zich aan en krijgt de gebruiker meldingen over de waterkwaliteit. Daarnaast worden er bijvoorbeeld automatisch backwashes uitgevoerd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details