Platform voor de tuin- en groenprofessional
Natuurlijke kleurstoffen kleuren stenen door en door
Doordat je de verharding met dezelfde kleur en structuur kunt inrichten, ontstaat er een rustig geheel met de aanwezige natuurlijke elementen in de buitenruimte.

Natuurlijke kleurstoffen kleuren stenen door en door

´De balans tussen bestrating en groen  is in iedere buitenruimte erg belangrijk´

Er wordt steeds meer geïnvesteerd aan de inrichting van buitenruimtes. En dat is ook erg belangrijk als je het Meike Hover vraagt, commercieel directeur van Schellevis® B.V. “Het is natuurlijk erg gezond om buiten te zijn. Door groen, natuurlijke elementen en bestrating met elkaar te combineren, breng je jezelf nog meer in verbinding met de natuur en geniet je nog langer van je buitenruimte.”

“De flora en fauna spelen een hoofdrol en met onze bestrating ondersteunen wij dat.”

Waar Schellevis 85 jaar geleden is begonnen met het produceren van betonproducten voor de tuinbouw, staan ze nu vooral bekend om hun sierbestrating. “Groenprofessionals en consumenten kennen ons van de typische oudhollandse Schellevis structuur die je terugvindt in al onze producten. Wat dat betreft hebben we een heel diep, maar niet breed assortiment. We hebben zes verschillende kleuren die zijn gemaakt uit natuurlijke grond- en kleurstoffen. Daardoor zijn het stuk voor stuk kleuren die je ook tegenkomt in de natuur.”

Rustig ontwerp

Doordat je de verharding met dezelfde kleur en structuur kunt inrichten, ontstaat er een rustig geheel met de aanwezige natuurlijke elementen in de buitenruimte. “De flora en fauna spelen een hoofdrol en met onze bestrating ondersteunen wij dat. Doordat onze producten door en door gekleurd zijn en niet alleen een deklaag hebben, creëer je gemakkelijk een zwevende trap die in de omgeving opgaat. Het is namelijk niet erg als de zijkant in het zicht is aangezien die overloopt in de rest van de tuin.”

Schellevis is op zijn mooist wanneer je ‘m combineert met de natuur.

Omdat de hovenier uiteindelijk de sierbestrating plaatst, staan ze bij Schellevis altijd open voor verbeteringen. “Continu zijn we bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onze producten. We vragen aan groenprofessionals wat ze nodig hebben om ons product te verwerken en wat ze eventueel nog missen. Regelmatig krijgen we terug dat ze het fijn vinden dat de producten tijdloos zijn en we zo’n diep assortiment hebben. Daardoor kun je hele mooie verbindingen maken, van een looppad naar een terras bijvoorbeeld.”

“Om er zeker van te zijn dat we de kwaliteit leveren die we aanbieden, testen we ook onze eigen producten. Wanneer we weer een nieuwe, duurzamere grondstof uitproberen of met cementvervangers aan de gang gaan, laten we dat gerust een jaar liggen in ons testlab. We moeten er van overtuigd zijn dat het product niet een andere kleur krijgt na verloop van tijd. Het gaat namelijk niet alleen over de oplevering van de tuin. Ook na tien jaar moeten consumenten nog kunnen genieten van de producten van Schellevis in hun buitenruimte.”

Binnen nu en vijf jaar CO2-neutraal

Schellevis is vanaf begin af aan al goed bezig met het integreren van duurzaamheid in hun producten én organisatie. “We zijn er natuurlijk voor de buitenruimte, dus dan kunnen we er maar beter goed voor zorgen. Zo kan iedereen er lang van genieten. Daarom kiezen we toeleveranciers het  liefst zo lokaal mogelijk en zijn we steeds meer gerecycled beton aan het gebruiken. Waar we begonnen met het toepassen van 10% gerecycled beton zitten we nu op 50%.”

“Vorig jaar hebben we dan ook als een van de eerste betontegelfabrieken een CSC-certificering gekregen. Het toont aan dat je aan een hele hoop aspecten voldoet als het gaat om het verduurzamen van de betonproductie. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. We zijn er zeker nog niet, maar we blijven continu bezig. We hebben de ambitie om binnen nu en vijf jaar CO2-neutraal te zijn. Daarbij vinden we het belangrijk om aan onze professionals en de consumenten over te brengen dat we niet alleen voor onze sierbestrating staan. Het gaat ons om het totaalplaatje. Schellevis is op zijn mooist wanneer je ‘m combineert met de natuur.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details