Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nauwkeurig digitaal inmeten
Vroeger schakelden hoveniers een professional in om een tuin in te meten, nu kunnen ze het gewoon zelf.

Nauwkeurig digitaal inmeten

Sneller, preciezer en efficiënter werken

Tuinen: ze zijn er in veel verschillende vormen en maten. Daarom is nauwkeurig digitaal inmeten extra belangrijk. Met de UNI-Complete van marXact is dat een fluitje van een cent. Mustafa Cakiroglu werkt als accountmanager voor de Nederlandse markt bij marXact en legt tot in de puntjes uit welke voordelen dit unieke meetsysteem biedt.

“Onze visie? Digitaal inmeten moet voor iedereen beschikbaar zijn. En onze UNI-Complete maakt dat mogelijk, tot op de centimeter nauwkeurig”, vertelt Cakiroglu. Met behulp van de UNI-Complete meten hoveniers ieder perceel digitaal in met GPS. Zo kunnen hoveniers sneller, nauwkeuriger en efficiënter te werk gaan. “Hoveniers bepalen eenvoudig de exacte locatie van planten, struiken, vijvers, bomen en meer. Zo bereken je in een handomdraai de grootte van een stuk grond of bepaal je hoeveel materiaal je nodig hebt voor een project.”

Mustafa Cakiroglu (links, hier met collega Jürgen Everts): “Inmeten, dat kan iedereen!”

Maatwerk voor ieder project

Iedere hovenier kent de uitdaging wel: tuinen en buitenruimtes hebben verschillende afmetingen en bestemmingen, waardoor ontwerp- en constructiewerkzaamheden soms een uitdaging zijn. Digitaal inmeten is de oplossing. Cakiroglu legt uit: “Vroeger schakelden hoveniers een professional in om een tuin in te meten, maar met ons product kunnen ze het gewoon zelf. We zien dan ook dat onze klanten de UNI-Complete bij veel verschillende projecten gebruiken: van achtertuinen tot parken.”

“Door een tuin in te meten, bereken je niet alleen de omtrek”, legt Cakiroglu uit. “Hoveniers bepalen ook welke bestaande elementen ze behouden en waar ze nieuwe elementen willen plaatsen. Zo maken ze makkelijk een plan: waar komt wat? Welke materialen zijn er precies nodig? En hoe ziet het ontwerp eruit op een tekening? Dat zorgt ook meteen voor een complete offerte, want je kunt gerichter inkopen. Fijn voor de tuineigenaar én voor de hovenier.”

Van data naar digitaal ontwerp

Een groot voordeel voor hoveniers? Nadat je een tuin hebt ingemeten met UNI-Complete zet je de data eenvoudig om naar een digitaal ontwerpprogramma. Cakiroglu vertelt: “Als een hovenier een tuin inmeet, hebben de collega’s op kantoor de mogelijkheid om mee te kijken. De data is direct beschikbaar in de online cloud-omgeving. Superhandig, want zo zien ze op kantoor meteen of je een hoekje hebt gemist.”

“Daarnaast zijn tekeningen op kladpapier niet meer nodig. In de groensector zien we een digitale revolutie: de vraag vanuit de particulier naar bijvoorbeeld 3D-tekeningen van een tuinontwerp groeit. Met onze inmeetapparatuur bieden hoveniers een extra service aan hun klanten. Want na het inmeten, staan de gegevens automatisch in de cloud en zo wordt het eenvoudiger om een
digitaal tuinontwerp te genereren.”

Je haalt de digitale ontvanger uit de doos, zet de tablet aan, maakt verbinding en het inmeten kan beginnen.

Compact en compleet

De naam van het product zegt het al: de UNI-Complete is een compact en compleet inmeetsysteem.  “Alles wat je nodig hebt zit gewoon in een klein koffertje. En het werkt ook nog eens erg eenvoudig: je haalt de digitale ontvanger uit de doos, zet de tablet aan, maakt verbinding en het inmeten kan beginnen. Nadat je het perceel hebt ingemeten, gaat de data naar de online cloud-omgeving. Zo heb je altijd en overal de mogelijkheid om zelf tot op de centimeter nauwkeurig je data in te meten en ben je niet afhankelijk van anderen. Dat is toch ideaal?”

Nadat je het perceel hebt ingemeten, gaat de data naar de online cloud-omgeving.

marXact: een mix aan mogelijkheden

Alle producten en diensten van marXact ontwerpen, produceren en leveren ze gewoon zelf. “We hebben goed contact met de mensen uit het veld”, vertelt Cakiroglu. “We luisteren dan ook goed naar de verzoeken die we krijgen. De functies die we toevoegen aan onze apparaten zijn hierop gebaseerd. En als extra service voor de groenprofessional bieden we ook trainingsdagen aan. Zo leer je snel en makkelijk hoe ons inmeetsysteem werkt. Want inmeten, dat kan iedereen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details