Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nederlandse shovels in China gemaakt

Nederlandse shovels in China gemaakt

Een compact apparaat dat betaalbaar is en waarmee de eindgebruiker uitstekend uit de voeten kan. Bert de Heus van P. de Heus en Zonen uit Mijnsheerenland: “De vraag naar onze shovels neemt elk jaar weer toe.”

De shovel van Eurotrac is een betaalbaar en fijn toepasbaar model voor zowel industrie als landbouw.

Shovels zijn breed inzetbaar; van grondverzetbedrijven, stratenmakers en hoveniers tot agrarische ondernemingen. De Heus bracht elf jaar geleden zijn eigen shovel van het merk Eurotrac op de markt. “We laten ze in China maken, maar wij zorgen dat ze zijn voorzien van hoofdzakelijk Europese componenten; alleen de motor komt uit Japan. We hebben vooraf goed rondgekeken en getest wat er allemaal te krijgen was en daarbij bleef ons belangrijkste uitgangspunt; we gebruiken alleen onderdelen die we zelf vertrouwen en voegen enkel de opties toe die wij nodig achten. Het resultaat; een complete machine die bovendien financieel zeer voordelig is. In vergelijking met modellen van andere merken scheelt de prijs van een shovel van 600 kilogram maar liefst 8000 euro. Bij de zwaardere modellen neemt het verschil toe. Bij reparatie en onderhoud leveren wij binnen 24 uur onderdelen en is de standaard fabrieksgarantie geheel naar wens van de klant uit te breiden naar drie of vier jaar.”

De shovels van Eurotrac gaan naar verschillende Europese landen.

P. de Heus en Zonen is een familiebedrijf, dat volgend jaar haar 100-jarig jubileum viert. De Heus: “Wij zijn gespecialiseerd in de im- en export van trekkers, werktuigen en bouwmachines zoals van de merken Eurotrac, Boxer-Agri, Vaia, Remac en Tierre. De shovel van Eurotrac is een betaalbaar en fijn toepasbaar model voor zowel industrie als landbouw. De bediening gaat middels een joystick, zodat hendels niet nodig zijn en een drukknop zorgt dat het toestel voor- of achteruit gaat, schakelen is overbodig. Het snelwisselsysteem is gemaakt in een universele maat, waardoor bestaande bakken, ook die van andere merken, prima passen. Een extra investering in nieuwe onderdelen is overbodig. Sinds twee jaar bieden we een elektrische variant aan. Je komt ze tegen in onder andere paardenstallen.” 

Bestaande bakken, ook die van andere merken, passen prima.

Optimaal genieten

De shovels van Eurotrac gaan naar verschillende Europese landen. “Via een groot dealernetwerk leveren we in Duitsland, Oostenrijk, Polen, België, Spanje en Denemarken. Ik kan met trots stellen dat we vorig jaar een aanzienlijk aantal exemplaren hebben verkocht en dat record gaan we dit jaar wederom verbreken. Als onze machines niet goed zouden zijn, dan is dat niet haalbaar. Wij leveren een breed scala aan machines en bijbehorende onderdelen. Niet alleen de shovels van Eurotrac, maar ook de werktuigen van Boxer Agri. Het zijn onze private labels. De dealers zijn verantwoordelijk voor verkoop, onderhoud en service en wij houden nauwlettend alle technische ontwikkelingen in de gaten. We combineren deze met de behoeften en de ervaringen van onze eindgebruikers. Hierdoor blijven zij optimaal genieten van een multifunctionele machine, waarbij wij niet inleveren op de kwaliteit of het aantal opties op het apparaat. Wij hebben nooit discussie over dat een machine niet compleet is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details