Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuw merk als oplossing voor opvang regenwater

Nieuw merk als oplossing voor opvang regenwater

“Water is schaars en vandaag de dag een hot item”, aldus Dignus Nagelkerke van Water2Keep uit de Meern. Zijn collega Carel Soer vult hem aan: “Veel Nederlandse gemeenten worstelen met wateroverlast na fikse stortbuien en zien graag dat inwoners hun regenpijp afkoppelen, het water opvangen en bijvoorbeeld lozen en gebruiken in hun tuin.” Water2Keep levert met het concept van Rainblock® een duurzame oplossing. 

Bijvoorbeeld tegen een muur of als schutting.

Water2Keep draagt met innovatieve, betaalbare en duurzame oplossingen bij aan een waterbestendige tuin en openbare ruimte. Nagelkerke: “Rainblock is ontwikkeld door onze drie productspecialisten, allen thuis in de beheersing, opvang en het gebruik en hergebruik van regenwater. Het belangrijkste verschil met een conventionele methode als een regenton is efficiëntie; we kunnen meerdere blokken aan elkaar koppelen, in de hoogte en in de breedte. Bijvoorbeeld tegen een muur of dienend als schutting. Hierdoor krijgen de blokken zijn unieke functie; in beperkte ruimte een ruime hoeveelheid water opvangen. Ideaal voor de tuin, maar ook voor een balkon. Daar past nauwelijks een regenton, laat staan twee of drie.” 

De standaardkleur is zwart.

Zwart

Het formaat van één Rainblock is 90 x 25 x 90 centimeter en heeft een inhoud van 165 liter. De standaardkleur is zwart. Soer: “Projectmatig is een andere kleur mogelijk, maar veel interessanter vinden wij de creatieve rol die de hovenier hierbij speelt. In zijn ontwerp kan hij alle kanten op; planten tegen de blokken aan laten groeien, de achterkant met hout bekleden of ernaast een steenkorf plaatsen. Er zijn allerlei manieren om ze esthetisch in de tuin te verwerken. Het aantal blokken is eenvoudig aan te passen, ze zijn handzaam en hebben geen onderhoud nodig. In de gemeente Horst aan de Maas wordt momenteel een verticale regentuin ontwikkeld, met aan de voorkant ruimte voor het groen en aan de achterzijde de opvang in een twintigtal Rainblocks, goed voor 3,3 kubieke meter regenwater met een geautomatiseerd beregeningssysteem.”

De infiltratiekratten zijn eenvoudig uit te breiden en vormen een duurzame en milieuvriendelijke oplossing.

De levering van Rainblock verloopt uitsluitend via wederverkopers. Dit zijn hoveniers, retailers zoals bouwmarkten en tuincentra en webshops. Nagelkerke: “Zij zijn de specialisten die ons assortiment adviseren bij de eindgebruiker.”

Het aantal woninggebruikers dat hun regenpijp afkoppelt van het riool stijgt jaarlijks. Mede veroorzaakt doordat gemeenten dit met subsidies stimuleren. Soer: “Regenwater staat hoog op de agenda en na jaren van uitvoerig onderzoek en testen hebben we in 2020 besloten ons totale systeem als merk te registreren, met aanverwante producten zoals zandopvangputten, infiltratieplaten en -kratten.”

Infiltratiekrat

Na hevige regenbuien loopt het riool vol en kan het overtollige regenwater niet fatsoenlijk weg. Ook kelders van woningen en straten lopen onder. “Onze infiltratiekratten zijn de ideale oplossing in tuinen, onder sportvelden, parkeerplaatsen en wegen. Hiermee vangen we het water op in een karkas dat voor 95 procent is gevuld met lucht. De krat is ingepakt in een waterdoorlatend kunststof doek waardoor het is beschermd tegen het binnendringen van de grond rondom. Alleen het water in de infiltratiekrat sijpelt weg en de snelheid wordt bepaald door de grondsoort; bij leem of klei gaat het langzamer dan bij grind of duinzand. Het is dus niet ons systeem dat het water snel of langzaam afgeeft aan de omgeving en toevoegt aan grondwater. Het is de grondsoort die de snelheid bepaalt.”

De infiltratiekratten zijn eenvoudig uit te breiden en vormen een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Nagelkerke: “Het zorgt ook voor minder bodemdaling, droogteschade en verzilting van de bodem. De kratten zijn verkrijgbaar in kant-en-klaar pakketten van 200 tot 1.000 liter.” 

Soer: “Elke uitdaging heeft een oplossing en dat maakt ons vak leuk; samen vaststellen wat de waterbehoefte is en met welke grondsoort we te maken hebben. De uitkomst bepaalt hoeveel en welke infiltratiekratten nodig zijn en waar we deze plaatsen. Van één ding zijn we steevast overtuigd; regenwater valt uit de lucht, is gratis en het is ook nog het beste voor de tuin.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details