Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe grondboorfabrikant met een enorme schat aan ervaring
De EJ520 éénmans grondboormachine in actie.

Nieuwe grondboorfabrikant met een enorme schat aan ervaring

EuroGate International neemt het heft in eigen handen

Wat doe je als je heel veel verstand van en ervaring hebt met grondboren, en je vindt dat het beter kan? Dan zet je de stap van importeur naar fabrikant. Met het nieuwe merk EGI slaat EuroGate International een totaal andere weg in door voortaan de beste grondboren “gewoon” in Nederland te produceren. Een Dutch Quality Product, de EJ520 éénmans benzinegrondboor was geboren en rolt vanaf medio maart van de band in Dedemsvaart. We spreken Pieter Jansen en Marc Berkel over hun beweegredenen en plannen.

EGI fabriceert in Nederland en draagt volledig terecht de titel Dutch Quality Product.

“Het is inderdaad een belangrijke verandering binnen ons bedrijf. Al zo’n 10 jaar importeren we machines van het Amerikaanse merk General Equipment. Zij maken een goede handheld grondboor maar we liepen tegen een aantal zaken aan die beter konden en in onze ogen ook moesten. Innovaties doorvoeren bleek moeilijk en ook de leverbetrouwbaarheid vanuit de Verenigde Staten stond onder druk. Op een bepaald moment hebben we besloten om deze zaken zelf beet te pakken en zo is het plan ontstaan om de beste grondboor die men zich kan wensen in eigen huis te gaan fabriceren. Zo is ons merk EGI ontstaan.”

De enorme voorraad grondboren zorgt ervoor dat gebruikers nooit stilvallen.

Bestaande en nieuwe techniek

Er is hierboven al gemeld dat EGI de goede en bewezen techniek wilde handhaven. Daarom heeft men gekozen voor een 4-takt Honda milieuvriendelijke benzinemotor en een supersterke overbrenging (in jargon de versnellingsbak genoemd). Ook de aansluiting van de grondboren is hetzelfde gebleven zodat bestaande klanten hun grondboren ook in de nieuwe machine kunnen blijven gebruiken en vice versa. Het frame van de EJ520 eenmans grondboor is echter veel steviger uitgevoerd. Dit hebben ze bij EuroGate specifiek gedaan met het oog op de belangrijke verhuurmarkt. In het dit segment wordt toch net iets meer van de machines geëist en daar speelt men dus op in. Dit is zo’n typisch voorbeeld van productontwikkeling voor de West-Europese markt, voortgebracht uit de specifieke ervaringen van EGI. Daarnaast is er bij het ontwerp van deze machine veel aandacht geweest voor ergonomie. Zo heeft men speciale trilling absorberende rubbers gemonteerd en ook de handgreep is zo comfortabel mogelijk vormgegeven.

Het nieuw ontworpen, super stevige frame van de EJ520.

Service en onderhoud

EuroGate International blijft zich onverminderd concentreren op het verlenen van service voor alle grondboren die men ooit geleverd heeft. De onderdelen blijven beschikbaar, tenminste, zolang de fabrikanten de betreffende machine nog ondersteunen. Hun missie om een onwijs goede en oersterke grondboor te produceren is aanvullend op hun oude strategie; men biedt dus iets extra aan de markt en hun klanten.

Toekomstige ontwikkelingen

Met de komst van de EJ520 éénmans benzine-grondboormachine is een groot deel van de behoefte van de grondboor-markt gedekt. Bij EGI is men echter al bezig met de ontwikkeling van een tweemans grondboor en zelfs oriënteert men zich op volledig elektrische varianten. Marc zegt daarover: ‘Doordat we nu zelf de rol van fabrikant vervullen kunnen we optimaal inspelen op de behoefte van de West-Europese markt. We kunnen snel uit voorraad leveren en het doorvoeren van kleine en grote innovaties gaat nu veel makkelijker. We zijn trots op deze stap en zien de toekomst met erg veel vertrouwen tegemoet.’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details