Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe wielladers en elektrische graafmachine
De nieuwe wiellader ZW160-7 is de kleinste in de range van Hitachi.

Nieuwe wielladers en elektrische graafmachine

Krachtige machines voor zware klussen

Hitachi introduceerde twee nieuwe wielladers op de Technische Kontakt Dagen (TDK): de ZW160-7 en ZW250-7. Hiermee is het complete assortiment wielladers vernieuwd. Daarnaast presenteerde de fabrikant op de beurs een elektrische graafmachine.

Hitachi levert grotere typen wielladers, tot wel 40 ton. Het nieuwe model ZW160-7 is de kleinste in de range die in eigen beheer wordt gebouwd. De machine heeft een bedrijfsklaar gewicht van 13 ton. “We hebben de complete lijn wielladers vernieuwd en zeker van dit kleinste model hebben we hoge verwachtingen”, zegt marketing- en communicatiespecialist Evert van den Broek. “Die is namelijk zeer geschikt voor gebruik door grotere hoveniersbedrijven en gemeenten.”

ZX250.

Comfortabel, stabiel en veilig

De ZW250-7 weegt ruim 20 ton en valt zo tussen de populaire ZW220 en de ZW310 in. Net als alle ZW-7 modellen beschikken de nieuwkomers over veel comfort, stabiliteit en veiligheid. Vanuit de cabine heeft de gebruiker een panoramisch overzicht van 270 graden met het Aerial Angle-camerasysteem. Daarnaast vergroot het detectie- en waarschuwingssysteem voor obstakels achter de machine de veiligheid op de werklocatie, door realtime weergave van de snelheid en de locatie van de machine en een royaal detectiegebied. De rijsnelheid wordt automatisch verlaagd als er zich iets dicht achter de machine bevindt.

Machinisten kunnen productiever en nauwkeuriger werken dankzij de automatische nivelleerfunctie en het weegsysteem. Het display geeft aan wanneer de bak of de vrachtwagen te zwaar beladen zijn, zodat de laatste lading aangepast kan worden. “Beide wielladers zijn erg zuinig en eenvoudig te onderhouden. Daarbij biedt Hitachi standaard vijf jaar of negenduizend uur Powertrain Garantie.”

Elektrische graafmachine

Op de TKD werd ook een elektrische graafmachine gepresenteerd: ZE85. “Hier hebben we veel positieve reacties op gehad. Er draait nu al een model van 8,5 ton bij Boskalis. Je merkt dus wel dat ook grotere bedrijven hiermee aan de slag gaan.” De krachtige Hitachi ZE85 werkt zonder stroomkabel onvermoeibaar door, zelfs bij gebruik van alle systemen. Met volledig opgeladen lithium-ionaccu kan er zo’n 5,5 uur mee gewerkt worden. Optioneel is het mogelijk om een extra accu van 33 kWh bij te plaatsen, wat de werkduur verlengt. 

Van den Broek: “Mocht het nodig zijn, dan is het zelfs mogelijk om te werken en laden tegelijk. De ZE85 is voorbereid om op een accu of kabel te werken of automatisch te schakelen tussen de deze twee energiebronnen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details