Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nimatech beperkt zich niet tot bestratingsmachines
Voor elke type steen of legverband biedt Nimatech een oplossing.

Nimatech beperkt zich niet tot bestratingsmachines

Duurzaam en veilig werken vereist een brede blik. Nimatech heeft die brede blik van nature. De leverancier van klem- en vacuümtechniek voor de GWW- en de infrabranche zoekt bij problemen tot er een oplossing is. En dat leidt tot innovatie.

In de Infra- en GWW-branche zijn veiligheid en Arbo kernwoorden. Tijdens werkzaamheden moeten er aan een hoop richtlijnen worden voldaan en waar mogelijk worden straten machinaal aangelegd. Voor elke type steen of legverband biedt Nimatech een oplossing. Van vacuummachines met ongekend hefvermogen tot Hunklinger bestratingsklemmen die ook poreuze producten leggen met uiterste precisie. Het bedrijf is bekend geworden door hun uiterst efficiënte bestratingsmachines. Maar daar houdt Nimatech niet op, vertelt eigenaar Matthijs Nieuwenhuis. “We willen de volledige infrabranche bedienen en kijken naar het totaalplaatje.” 

Hunklinger bestratingsklem.

Kansen voor recycling

Duurzaamheid speelt ook in de infrabranche een steeds grotere rol. Nimatech biedt voor het hele assortiment ook een energieneutrale oplossing, waarbij accu’s de energie leveren. “Maar duurzaamheid draait om meer”, vertelt Nieuwenhuis. “Waarom nieuw materiaal maken, als hergebruik ook werkt?” Hij ziet hierin een grote rol voor de markt. “Tot nu toe is recycling van bestratingsmateriaal kostbaar, maar aannemers en machinebouwers kunnen actief meedenken.” In het verleden ontwikkelde Nimatech al een schoonschuifframe dat 30×30 tegels oppakt, schoonschuift en op een pallet legt, klaar voor hergebruik. Maar Matthijs ziet meer kansen. “Samen met Hurlinger realiseerden we een project waarbij bestrating wordt hergebruikt na schoonmaken, pelletiseren en insealen. Dat proces zijn we aan het mobiliseren zodat het breder inzetbaar wordt.”

Voorbij de standaard

Nimatech biedt een assortiment ver voorbij dat wat een standaard stratenmaker nodig heeft en altijd zijn veiligheid, service en ontzorgen kernwaarden. Zo zuigt de Tinbin grondzuiger grond weg daar waar graven te gevaarlijk of schadelijk is. “Grondzuigen wordt binnenstedelijk door steeds meer verzekeraars vereist. De Tinbin is een veilige en praktische oplossing.” Sinds kort is Nimatech ook dealer van de Pitbull shovel, een merk dat, net als Nimatech, bekijkt hoe problemen van klanten opgelost kunnen worden en als resultaat daarvan een solide product maakt dat uitblinkt onder extreme omstandigheden. Nieuwenhuis ziet nog vele mogelijkheden voor Nimatech. “Wij lossen graag problemen op en helpen mensen het beste uit hun werk te halen. Daarom bieden we ook cursussen over machinaal straten aan. Voor wie denkt vanuit het totaalplaatje is geen probleem te groot.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details