Platform voor de tuin- en groenprofessional
NK Carving tijdens vakbeurs Groentechniek Holland.
Het NK Carving levert uitzonderlijk hoogwaardig en creatief werk op.

NK Carving tijdens vakbeurs Groentechniek Holland.

Vanaf 14 september a.s. zal in Biddinghuizen de vakbeurs Groentechniek Holland gehouden worden. De vakbeurs kent dit jaar veel actie want naast de STIHL Timbersports selectiewedstrijden op 17 september, gaan ook de beste carvers van Nederland met elkaar in competitie. Op donderdag 15 en vrijdag 16 september zal gestreden gaan worden om de titel Nederlands Kampioen Carving 2022.

Het NK Carving wordt jaarlijks gehouden als vast onderdeel van het Houthakkersfeest te Lage Vuursche. Dit festival staat helemaal in het teken van werken met bomen en werken in het bos, en trekt elk jaar rond 20.000 bezoekers naar het pittoreske Lage Vuursche. Door corona-perikelen is de Lage Vuursche dit jaar ingeruild voor de expositieruimte van de vakbeurs Groentechniek Holland te Biddinghuizen.

Titelverdediger Jeroen Boersma aan het werk.

De wedstrijd bestaan uit meerdere onderdelen: 2 rondes speedcarving (in 30 minuten een beeld maken) en daarnaast de creatie van het masterwerkstuk waarvoor totaal 1,5 dag is uitgetrokken. De beoordeling van het masterwerkstuk zal bepalen wie de eretitel mee naar huis mag nemen.

Carving (ofwel houtsculptuurzagen) is een techniek waarbij met behulp van een motorzaag een beeld gemaakt wordt uit een boomstam. Regel is dat het werk grotendeels met de kettingzaag gemaakt wordt. Wel mag er beperkt gebruik gemaakt worden van powertools om het beeld af te werken maar dit is strak gereguleerd in het wedstrijdreglement. Carving wint aan populariteit en er zijn in Nederland intussen een aantal carvers beroepsmatig bezig. 

De laatste competitie was in 2019 en leverde Jeroen Boersma als Nederlands Kampioen op. Hij zal dit jaar zijn titel verdedigen. Er nemen totaal 20 carvers mee aan de competitie. Andermaal een goede reden om een bezoek te brengen de Groentechniek Holland vakbeurs. Het NK Carving is te vinden op stand V12, of ga gewoon op het geluid van de motorzagen af.

Meer weten? Zie www.houthakkersfeest.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details