Platform voor de tuin- en groenprofessional
OKRA landschapsarchitecten treedt toe tot partnernetwerk van Stichting De Groene Stad

OKRA landschapsarchitecten treedt toe tot partnernetwerk van Stichting De Groene Stad

Met de toetreding van OKRA is nu ook de architectuursector vertegenwoordigd in het partnernetwerk van De Groene Stad. Hiermee is het streven naar vertegenwoordiging van spelers uit alle schakels van de toeleveringsketen in het partnernetwerk bijna volledig ingevuld.

“Met ons partnernetwerk helpen wij zo veel mogelijk organisaties bij het vergroenen van de stedelijke omgeving.”, aldus Leon Smet, secretaris van stichting De Groene Stad. “Dit gebeurt bij een deel van onze partners, zoals gemeenten, maar ook door onze partners, waaronder kwekers en nu dus ook OKRA”.

OKRA staat bekend om zijn strategische, visionaire ontwerpen waarin prangende vraagstukken worden geadresseerd. De wereldwijde roep om veerkrachtige, gezonde, groene en ‘slimme’ steden motiveert OKRA om nadrukkelijk in te spelen op nieuwe thema’s. Denk aan klimaatbestendigheid en hittebestrijding en nieuwe vormen van mobiliteit, aan wijkeconomie, programmering en levendigheid, aan circulaire ontwerpen waarin efficiënt wordt omgegaan met grondstoffen, nutriënten, energie en water. Het overkoepelende streven is een ‘gezonde stad’, waarin al die aspecten op een logische en mooie manier samenkomen en elkaar aanvullen.

“De Groene Stad en haar internationale partners zijn voor OKRA een belangrijk netwerk. Door de gedeelde focus op gezonde verstedelijking, klimaatadaptatie, biodiversiteit en natuurinclusiviteit kunnen we het belang van groen op nationaal en internationaal niveau samen meer op de kaart zetten”, zo licht Wim Voogt, mededirecteur van het Utrechtse architectenbureau, de recente ontwikkeling toe.

OKRA landschapsarchitecten is een toonaangevend ontwerpbureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw. Het bureau is gevestigd in Utrecht en telt 35 vaste medewerkers. OKRA werkt al 25 jaar samen met partners en opdrachtgevers aan prijswinnende projecten in binnen- en buitenland die richting geven aan de gezonde stad en aan integrale transformaties van kusten en rivieren. OKRA koppelt visie aan maakbaarheid. De combinatie van conceptuele plannen, vertaald in precieze detailontwerpen en een perfecte uitvoering, is de kernkwaliteit van het Utrechtse bureau.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details