Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Onkruidbestrijdingis een fluitje van een cent’
TW50X op hellend vlak.

‘Onkruidbestrijdingis een fluitje van een cent’

Doordacht ontworpen onkruidborstelmachines

Particulieren en groenprofessionals werken graag met de betrouwbare Tielbürger tuin- en parkmachines. Zo ook de onkruidborstelmachines, waarmee onkruidbestrijding een fluitje van een cent is. Familiebedrijf D.B. Van der Horst is al meer dan 50 jaar de exclusieve importeur van het Duitse A-merk, zowel in Frankrijk als de Benelux. 

TW50X met scharnierend, opklapbare beschermkap en neuswiel.

De intensieve samenwerking tussen beide specialisten leidde zelfs tot het ontstaan van de veegmachine waarmee Tielbürger internationaal marktleider werd. “Deze jarenlange samenwerking en het feit dat we Tielbürger als enige merk voeren, maakt dat wij letterlijk elk schroefje en boutje kennen”, vertelt Robine Berendsen, salesmanager bij D.B. Van der Horst. 

Machines die je niet in de steek laten

“De Tielbürger machines zijn populair omdat ze de gebruiker niet in de steek laten en eigenlijk een leven lang meegaan. Dat heeft alles te maken met het solide ontwerp. De robuuste onkruidborstelmachines hebben een compleet gesloten aandrijving. Zand en vuil kan hierdoor niet in de machine komen. Dit voorkomt dat de V-snaar en poelie slijten. De drievoudige laklaag en verzinkte delen voorkomen op hun beurt corrosie. En de ijzersterke motoren van Briggs & Stratton en Honda staan garant voor duurzame prestaties. De Tielbürger machines zien we dan ook niet vaak terug in de werkplaats, dus daar valt voor ons weinig aan te verdienen”, lacht Robine. “Wie kiest voor een machine met een lange levensduur, wil natuurlijk wel graag de verzekering dat onderdelen nog lange tijd verkrijgbaar zijn. Voor een nieuwe machine garanderen wij daarom een onderdelenleverantie tot maar liefst 20 jaar.” 

Centraal ‘snel-wissel-systeem’ om zonder gereedschap borstels te wisselen.

Gemaakt voor de praktijk

“De productontwikkelaars van Tielbürger zorgen daarnaast voor een doordacht ontwerp dat aansluit bij de praktijk. Zo kan je bij de onkruidborstelmachine de beschermkap omhoogklappen. Bij de meeste machines kan deze alleen losgekoppeld worden, waardoor je na afloop naar de kap op zoek moet gaan. Ook het steunwiel kan omhooggeklapt en vastgezet worden. Fijn wanneer je bijvoorbeeld even snel een hoek wilt uitborstelen. En de ijzersterke staaldraadborstels kan je zonder gereedschap snel en eenvoudig vervangen. Daarnaast is aan een praktische werkbreedte gedacht. Meestal is deze tussen de 30 en 35 cm, maar de Tielbürger onkruidborstelmachines hebben een werkbreedte van maar liefst 50 cm. In combinatie met een goede wendbaarheid, kost de onkruidbestrijding daardoor weinig tijd en energie.”

Drie types onkruidborstelmachines

Er zijn drie types onkruidborstelmachines van Tielbürger verkrijgbaar: de TW50, de TW50S en de TW50X. Alle drie staan ze garant voor de belangrijkste eisen die gebruikers aan deze machines stellen: veiligheid, razendsnelle verwijdering van onkruid, minimale inspanning, wendbaarheid en een gebruiksvriendelijke bediening. Moeiteloos gaan ze het onkruid te lijf op zowel kleine als grote oppervlakten. Muren vormen ook geen enkel probleem, daar kan probleemloos en zonder extra handelingen langs geborsteld worden. ”De TW50S is het meest verkochte model. Het instapmodel, de TW50, is compact en licht in gebruik. En speciaal voor hellende oppervlaktes is de TW50X ontworpen. Dankzij zijn extra wielaandrijving kunnen ook dijken en taluds eenvoudig van onkruid worden ontdaan.”

Nuttige accessoires

“Het aanbod van de juiste accessoires maakt dat men een machine naar wens kan aanschaffen. Wie graag de compacte TW50 gebruikt, kan voor extra veiligheid kiezen middels toevoeging van de zijdelings inklapbare beschermkap. Het steunwiel zit standaard op de TW50X, maar kan toegevoegd worden aan de TW50 en TW50S voor extra wendbaarheid. En om het compleet te maken, kan men uiteraard kunststofborstels aanschaffen voor de onkruidbestrijding op een kwetsbare ondergrond.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details