Platform voor de tuin- en groenprofessional
Ons licht brengt de natuur in de tuin ’s avonds tot leven
Mooi onder een afdak of een onder bank.

Ons licht brengt de natuur in de tuin ’s avonds tot leven

Creëer tuinen die ’s avonds net zo mooi zijn als overdag

In de tuin sfeer brengen en daarmee de functionaliteit van elke buitenruimte verbeteren is het motto van in-lite design, aldus manager Marc Houtsma. “Met de juiste verlichting neemt het genieten in tijd toe, ook als de schemering is ingevallen. Onze nieuwe hanglampen uit het DISC-concept met Human Dimming en de flexibele EVO FLEX lijnverlichting dragen bij aan het verhogen van de artistieke en functionele sfeer.”

De verlichtingsoplossingen zijn dankzij het 12V-systeem eindeloos en eenvoudig uit te breiden.

In-lite is producent en ontwikkelaar van eenvoudig te installeren 12-Volt buitenverlichting. Houtsma: “Onze verlichtingsoplossingen zijn dankzij het 12V-systeem eindeloos en eenvoudig uit te breiden, waarbij wij ook de beste leds en lenzen toepassen. Hiermee behalen we de hoogste Color Rendering index scores oftewel de cri-waardes; de mate waarop het licht kleur geeft in de avond. De tuin ziet zowel overdag als in de avonduren hetzelfde uit; groen is altijd groen. We hebben meer dan 80 armaturen in ons assortiment en een dertigtal accessoires, waarmee je elk element in de tuin kan uitlichten; geïntegreerde verlichting in tegels, staande lampen langs een pad, hanglampen in een overkapping of lijnverlichting.”

De tuin ziet zowel overdag als in de avonduren hetzelfde uit; groen is altijd groen.

Alles in de tuin is volgens Houtsma te verlichten. “Beplanting, bestrating, de zithoek of de overkapping. Wij werken hierin samen met hoveniers en tuinarchitecten. Daarnaast geven wij trainingen over nieuwe producten of het maken van lichtplannen aan de hand van een tuinontwerp. Ons in-lite LAB team, bestaande uit vijf lichtspecialisten ontwerpt prachtige lichtplannen waarmee de groenspecialist zijn klant enthousiasmeert. In meer dan 80 procent van de gevallen leidt zo’n lichtplan zelfs tot een akkoord op de offerte van de professional.”

Vaak is verlichting een sluitpost op de begroting en ziet Houtsma ook dat groenprofessionals zich bezwaard voelen om hun creativiteit los te laten als het om verlichting gaat. “Zonde, want dan lever je maar een halve tuin af; alleen overdag zichtbaar. Het is een aspect dat wij hoveniers meegeven in onze trainingen.”

Met een handbeweging is de lichtsterkte te bepalen en door de lamp aanraken kun je hem aan- of uitzetten.

App

Het systeem van in-lite is vandaag de dag ook aan te sturen met een app. Houtsma: “Hierin gaan wij nieuwe features toevoegen waardoor je een steeds slimmer verlichtte tuin krijgt. Het is nu nog voornamelijk gericht op het automatiseren van je verlichting door routines in te stellen waarmee je zelf bepaalt wanneer verlichting aan- of uitgaat. In de nabije toekomst gaan we zorgen dat individuele armaturen aan zijn te sturen; je kunt ze dan wel dimmen, aan- en uitzetten of van kleur veranderen.”

Nieuwe hanglampen en lijnverlichting

De afgelopen jaren heeft in-lite het assortiment steeds verder ontwikkeld. Inmiddels is er voor iedere toepassing in de tuin een armatuur te vinden. Op de groene sector vakbeurs in Hardenberg toont in-lite twee nieuwe verlichtingsconcepten. Houtsma: “In ons DISC-concept staan een aantal hanglampen centraal, die werken in tegenstelling tot het grootste deel van ons assortiment niet op 12 Volt maar op 230 Volt. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de sociale ruimte in de tuin als een overkapping of een zithoek. Deze lampen zijn voorzien van Human Dimming technologie. Met een handbeweging is de lichtsterkte te bepalen en door de lamp aanraken kun je hem aan- of uitzetten. Ook nieuw in het assortiment is de EVO FLEX. Deze architectonisch vormgegeven en flexibele lijnverlichting kun je op diverse manieren buigen. Mooi onder een afdak of een onder bank. We leveren ze in drie verschillende afmetingen en is minder lengte gewenst dan is afknippen geen probleem.”

The Book of in-lite 2022 brochure

In-lite helpt tuinprofessionals om hun klanten ook in de avonduren van de tuin te laten genieten. “We inspireren tuinprofessionals graag met de mogelijkheden van onze verlichting. Tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg introduceren wij onze nieuwe jaarbrochure The Book of in-lite 2022; een inspiratieboek voor alle groenliefhebbers, vol met mooie foto’s van prachtig verlichtte tuinen en handige tips and tricks voor het werken met onze verlichting. De bezoekers van de Groene Sector Vakbeurs kunnen hem als eerste bewonderen en een exemplaar meenemen natuurlijk, maar hij is ook via onze website aan te vragen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details