Platform voor de tuin- en groenprofessional
Ontwerpstudio Rain(a)Way zet de volgende stap in verduurzaming van haar assortiment

Ontwerpstudio Rain(a)Way zet de volgende stap in verduurzaming van haar assortiment

De Flood Twin gras betontegel is vanaf nu verkrijgbaar. De Flood Twin is de opvolger van de iconische Flood Bold tegel en is op duurzaamheid door ontwikkeld. Deze innovatie is ontwikkeld door Rain(a)Way die eerder al voor de Flood Bold gras betontegel een Red Dot design award won.

De Flood Twin is volledig gemaakt van Reduton®, een cementloos beton wat een innovatie is van v.d. Bosch beton b.v.. Doordat er geen cement meer nodig is wordt de CO2 uitstoot tijdens productie drastisch verlaagd.  De hoogte van de Twin is ten opzichte van de Bold 2cm ingekort wat zorgt voor materiaal besparing. Ook zijn de facetranden verfijnder gemaakt, wat ten goede komt aan het snijpunt van het gras. De intensieve samenwerking met v.d. Bosch beton b.v. zorgde voor verfijning in het ontwerp van de Flood Twin.

De Flood Twin is een ‘klimaat adaptieve’ tegel, bestaande uit twee delen en wordt aangeboden als onderdeel van het Park Positive groen parkeer systeem. In 2022 is Park Positive in het leven geroepen om de focus op groen parkeren extra te benadrukken. Met een groene parkeerplaats bereik je redelijk eenvoudig een waterbergende zone inclusief vergroening. Het totaal systeem bestaat uit een aantal lagen. Een substraat voor draagkracht, waterberging en voeding voor het gras. Dan een laag bestratings materiaal met daartussen gras waarbij de auto zorgt voor het grasmaaien.

Fien Dekker, founder van Rain(a)Way en Park Positive

De vormentaal van de Flood Twin tegel is uniek aangezien je met twee vormen een natuurlijke harmonie kan creëren met allemaal verschillende vormen als resultaat. Een uitstraling die past bij het integreren van de natuur die zich niet in een patroon of raster laat gieten.

In Nederland bestaat zo’n 11% van de openbare ruimte uit parkeerplaats, waarvan vele parkeerplaatsen nu nog volledig dicht zijn bestraat. De kracht van Rain(a)Way is advisering op o.a. waterberging, vergroenen en meedenken in het ontwerpen van straatprofielen.

Op een warme zomerdag op een volledig geasfalteerde parkeerplaats staan is niet prettig, ook niet als deze na een extreme regenbui volledig onder water staat. Beide nadelen zijn op te lossen door anders om te gaan met de openbare ruimte en hitte en wateroverlast tegen te gaan.  Het gevallen regenwater hoeft niet direct afgevoerd te worden naar het (overbelaste) riool. 

Bij de Flood Twin valt het allemaal samen. Duurzaam geproduceerd van Reduton® en een toepassing die de natuur weer meer mag toelaten in de stad. De natuurlijke vormentaal benadrukt onze missie. 

Bekijk onze website voor meer informatie over de Flood Twin-tegel (www.parkpositive.nl.nl/producten). 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details