Platform voor de tuin- en groenprofessional
Ontwikkeling (en elektrificering) van oer-Hollands merk gaat maar door
De elektrische G2700E heeft een bedrijfsgewicht van 2.595kg.

Ontwikkeling (en elektrificering) van oer-Hollands merk gaat maar door

Prominent aanwezig op GroenTechniek Holland

We kennen ze allemaal en komen ze bij het grootste deel van de groene en grijze projecten tegen; Giant skid steer laders, wielladers, telescoopladers en verreikers. Groenprofessionals weten precies wat werken met een Giant zo prettig maakt. Dit oer-Hollandse merk steekt veel tijd en energie in productontwikkeling om aan de veranderende vraag vanuit de markt te kunnen blijven voldoen. Op de beurs GroenTechniek Holland introduceren ze twee machines. Een nieuwe elektrische wiellader en een mega-primeur: een skid steer lader op rupsbanden.

Bij Tobroco machines in Oisterwijk wordt volop gebouwd aan nieuwe fabriekshallen en R&D faciliteiten. Het tekent de ambitie van de fabrikant van de bekende Giant machines. Evert van den Broek, verantwoordelijk voor communicatie en marketing van Tobroco, praat ons hier bij over hun deelname aan GroenTechniek Holland. Deze beurs wordt samen met AgroTechniek Holland gehouden van 14 tot en met 17 september op het Walibi terrein bij Biddinghuizen. 

De skid steer op tracks overtuigt door een hoge kiplast.

Volgende stap in elektrificering 

Met de G2700E en de G2700E X-TRA begeeft Giant zich ook met hun elektrische machines in het zware segment. Deze nieuwe machines kunnen zwaardere lasten aan en hebben een grotere hefhoogte. Dat maakt deze wielladers geschikt om langdurig zware taken uit te voeren. Complete pallets met klinkers vormen geen probleem. Omdat er langdurig en veel van de hydraulica gevraagd kan worden, kunnen deze nieuwe machines worden uitgerust met een oliekoeler. In de groensector speelt bij aanbestedingen vaak de eis om met elektrische machines de klus te klaren en de vraag naar dit type machines is daarom ook groot. 

Skid steer op tracks

Giant heeft een reputatie opgebouwd als het gaat om skid steer laders. Deze compacte machines zijn erg breed inzetbaar en zo veelzijdig als een Zwitsers zakmes. Toch was er vraag uit de markt, ook vanuit groenprofessionals, voor een skid steer lader op tracks, oftewel rupsbanden. Giant zou Giant niet zijn als ze niet op deze trend zouden inspelen en daarom is men volop bezig met de ontwikkeling ervan. De machine is inmiddels zover uitgekristalliseerd dat deze in een kleine serie geproduceerd is en de eerste worden nu in het veld door een aantal klanten aan rigoureuze tests onderworpen. Vanwege de grote vraag zal deze primeur getoond worden op de stand en het demo-terrein van Giant op GroenTechniek Holland.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details