Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Ook de toekomst van accutechnologie is groen’
De LCD display geeft de werkuren en batterijlading aan.

‘Ook de toekomst van accutechnologie is groen’

Accupakketten voor meerdere merken te gebruiken

In de zoektocht naar een ecologische en duurzame toekomst voor onze planeet lijkt elektrificatie de weg vooruit. De verbranding van fossiele brandstoffen jaagt koolstof, dat sinds duizenden jaren in onze aarde is opgeslagen, in de atmosfeer en dat is niet zonder consequenties.

EGO batterijen: 5 Ah + 10 Ah.

Na meer dan een eeuw industrialisatie waar fossiele brandstof letterlijk de olie was van de vooruitgang, wordt nu de klimaatrekening gepresenteerd. Energie zonder uitstoot is de enige oplossing om een kentering teweeg te brengen in de afbreuk van onze aarde. Het opslaan van groene energie en beschikbaar maken op het moment dat je het nodig hebt, lijkt de sleutel. Cruciaal hierin zijn goede batterijen. Het is dus geen wonder dat er momenteel een wedloop plaatsvindt tussen aanbieders van batterij-oplossingen om de standaard te zetten in de markt. 

EGO motor van Maestro Country e-power versnipperaar.

Accu revolutie 

De tuinsector voor grote machines leek in de greep van de heersende merken, die brandstof aangedreven motoren in stand hielden. Echter recent worden deze oppermachten plots door elkaar geschud door nieuwe disruptieve spelers, die met hun accutechnologie het speelveld aan het veranderen zijn. Eén van de spelers die hier stukje bij beetje een hoofdrol opeist, is het merk EGO Power+, een merk uit de koker van één van de grootste internationale spelers op de markt: Chervon. Onder het merk EGO, brengen zij een productrange op de markt, die uitsluitend door accu’s wordt aangedreven. 

Accu technologie

De batterijen van EGO werken op een 56V systeem en beschikken over één van de hoogste energiedichtheden per batterijcel. De architectuur van de batterijen zorgt voor een optimale koeling, waardoor de energieoverdracht tussen batterij en machine zeer efficiënt is. Dit betekent dat er weinig energie tijdens het proces verloren gaat, wat bij brandstofmotoren wel anders is. EGO heeft een universeel batterij-docking platform waarvoor ze een reeks van 7 batterijen met verschillende vermogens aanbiedt. Dit stelt de gebruiker in staat om binnen zijn budget en gewenste toepassing steeds de batterij te kiezen die voor hem op dat moment het best geschikt is, gekeken naar gewicht en gebruiksduur. 

EGO motor met batterijen.

EGO Power+ heeft een eigen productgamma van handgedragen accugereedschap, denk aan bosmaaiers, heggenscharen, kettingzagen, bladblazers maar daarnaast ook een groeiend gamma aan machines zoals loopmaaiers, sneeuwruimers en recent ook ware zitmaaiers. Allen werken zij op dezelfde uitwisselbare batterijen. 

Partnerships binnen de tuinsector

Een drietal jaar geleden besloot EGO zijn accu-technologie open te stellen voor andere fabrikanten van originele machines ofwel OEMs. De markt is namelijk in volle ontwikkeling in de richting van elektrificatie en veel fabrikanten in nichesectoren zoeken naar passende accu-technologie. EGO ging hierbij selectieve partnerships aan met een aantal toonaangevende merken binnen de tuinsector. 

Hiervoor bouwde EGO een universele “power unit”, die een combinatie is van een DC motor met motorsturing en een geïntegreerd dockinplatform dat plaats biedt aan twee EGO batterijen. Aanvankelijk was hier een aandrijfcel ontwikkeld met verticale aftakas. Op basis van deze krachtbron kwamen reeds een aantal producten “Powered by EGO” op de markt. Producten voorzien van deze technologie  zijn langgrasmaaiers, borstelmachines, versnipperaars, motorhakken en hogedrukreinigers. 

Nieuwe krachtbron

Op verzoek van en in samenwerking met haar partners ontwikkelde EGO recent ook een aandrijfcel met horizontale aftakas. Deze nieuwe krachtbron zal binnenkort op de markt komen en exclusief terug te vinden zijn bij een aantal premium merken. De motor heeft een elektrisch uitgaand vermogen van 3200 W, wat vergelijkbaar is met een benzinemotor van ongeveer 6 pk. De krachtbron beschikt over een aantal leuke features zoals een LCD display waarop werkuren en batterijlading permanent zijn afgebeeld. Ook deze aandrijfunit beschikt over twee plaatsen voor de EGO batterijen. 

Looptijd 

Dankzij het ruime aanbod van EGO batterijen, kan men zelf de looptijd van de toepassing bepalen. Kies je voor twee zware batterijen van 12 Ah kun je langer werken dan met twee 6 Ah batterijen. De EGO krachtbron met horizontale PTO as leent zich voor heel wat meer toepassingen en is universeel inzetbaar. 

Deze “Powered by EGO” strategie waarin zij de samenwerking zijn aangegaan met OEM fabrikanten, zal EGO batterijen nog aantrekkelijker maken. De investering in batterijen en laders is nu namelijk niet alleen meer toepasbaar op de accu tuinmachines van EGO Power+, maar op een nog veel groter aanbod aan merk overschrijdende machines. Iets wat hoveniers en tuinaannemers zeker zal aantrekken. De verwachting is dat deze aanpak zal leiden tot kruisbestuivingen en een versnelling van nieuwe innovaties. Ook zal dit zal de stap naar accu-oplossingen door eindgebruikers bespoedigen. De groene revolutie is hiermee echt gestart.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details