Platform voor de tuin- en groenprofessional
Oplossingen voor horizontale en verticale drainage
Isoline 20 tussen twee betondallen.

Oplossingen voor horizontale en verticale drainage

Hun productportfolio omvat kunststof gras- en grindplaten, drainagemembranen, producten voor groendaken, onkruiddoeken en niet-geweven geotextiel. Op vlak van drainagemembranen zijn ze uitgegroeid tot de specialist in de sector, met bijzonder werkzame en betrouwbare oplossingen voor zowel horizontale als verticale drainage.

Voor elke situatie

MatGeco drainagemembranen worden toegepast in de meest uiteenlopende situaties. Het draineren van terrassen, ondergrondse muren, funderingen, onder bestratingen, op platte daken of in kelders…: voor elke toepassing heeft MatGeco een oplossing in huis. Wanneer het niet meteen duidelijk is welk membraan te kiezen, maakt MatGeco graag een verhelderende studie voor uw specifiek geval.

TechnoDrain 6.2, extreem dun en stevig drainagemembraan.

TechnoDrain 6.2

Dit is een dun (6 millimeter) en soepel drainage-geocomposiet met dubbele structuur. Het bestaat uit een HD-PE membraan met driedimensionale structuur en een groot poriënvolume, aan beide zijden bedekt met een niet-geweven geotextiel.

Dit drainage-geocomposiet heeft een weerstand van 45 t/m² en is daarmee perfect geschikt voor horizontale drainage onder sterke druk. Het wordt ook toegepast voor verticale drainage, verluchting en bescherming van funderingen, muren, tunnels…

Zijn dubbele structuur met hoge draineringscapaciteit laat een ventilatie van de fundering toe, en een bescherming bij de opvulling. En dit terwijl hydrostatische overdruk vermeden wordt.

DubbleDrain 8.1

Dit geocomposiet-membraan beschikt over een dubbele drainagestructuur, bestaande uit een membraan in PP met driedimensionale structuur en veel lege ruimtes. Het membraan is langs één zijde bedekt met een niet-geweven geotextiel.

Dit composiet is perfect geschikt voor zowel horizontale als verticale drainage. DubbleDrain 8.1 wordt vaak gebruikt voor horizontale drainage op waterdicht beton, om water af te voeren dat infiltreert via klinkers of kasseien. Of als horizontale drainage onder funderingsdallen, om de hydrostatische druk te beperken. Ook als verticale drainage tegen waterdicht beton houdt het deze druk binnen de perken.

Isoline G10 voor verticale drainage van ondergrondse muren.

Isoline G10

Dit HD-PE drainagemembraan bestaat uit noppen van 10 millimeter dikte, bedekt met een niet-geweven geotextiel op één zijde. De isoline G10 kan zowel verticaal gebruikt worden, als voor horizontale toepassingen zoals bijvoorbeeld daktuinen, terrassen, parkings, enzovoort. Het wordt eveneens onder klinkers en tegels gebruikt op nieuwe of bestaande betondallen en kan geplaatst worden tussen een reeds aanwezige betondal en de nieuwe dal die erop moet komen.

Isoline 20 onder beton.

Isoline 20

Het betreft hier een drainagemat met hoog vermogen voor de horizontale en verticale afwatering van funderingen, en voor de bescherming van de onderbouw, ondergrondse constructies en stedenbouwkundige werken. De isoline 20 is een alveolaire drainagemat in HD-PE, die geplaatst wordt met de noppen naar beneden op het funderingsplatform, vooraleer een betondal erop te gieten. Het water dat zo door hydrostatische druk naar boven komt, wordt verzameld en weggevoerd door de structuur van het drainerende membraan.

Omdat de toepassingen van MatGeco drainagemembranen elkaar soms overlappen, is het aan te raden om vooraf met de technische dienst contact op te nemen, om zo tot de meest geschikte oplossing te komen. In een volgende editie van dit magazine komen de drainage-oplossingen voor groendaken uitgebreid aan bod.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details