Platform voor de tuin- en groenprofessional
Plantor kiest voor dubbelwandige folieserre van Vermako

Plantor kiest voor dubbelwandige folieserre van Vermako

Prima ventilatie en beter klimaat doorslaggevend

Kwekerij Plantor in Koolskamp heeft in Vermako een ideale partner gevonden voor haar serres. De keuze voor een dubbelwandige folieserre biedt alleen maar voordelen. 

In 1996 stampten Carl en Griet Vande Maele-Beernaert hun kwekerij Plantor uit de grond. Ze startten met het kweken van een assortiment sierheesters en schakelden geleidelijk over op de productie van vaste planten. Nu, 24 jaar later, kweekt het bedrijf een 200-tal soorten vaste planten, in tweeliterpotten. Het aanbod gaat van winterharde Geraniums, Heuchera’s en Vinca’s tot bijzondere bolgewassen. Vinger aan de pols, luisterend naar de markt en de klanten, wordt het assortiment jaar na jaar bijgestuurd. Planten van topkwaliteit met uniform label op de pot zorgen voor een zeer herkenbaar product.

Carl en Griet proberen steeds iets aan te bieden wat je nergens elders vindt en richten zich voor hun afzet vooral op de markt van de tuincentra in verschillende Europese landen: Engeland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Oostenrijk…
Vergelijken

De 9.60 dubbelwandige folieserre van Vermako bij Plantor.

 

Plantor beschikt over 1,7 hectare containervelden voor de buitenteelt en 0,9 hectare voor de overdekte teelt. Een paar jaar geleden werd voor de uitbreiding van de serres gekozen voor een 9.60 type folieserre met dubbele wand van Vermako. Dit type serre sloot goed aan bij de automatisatie.

Naast de folieserre van Vermako heeft Plantor ook een glazen serre; het kan beide dus goed vergelijken.  De folieserre van Vermako biedt Plantor heel wat voordelen, in vergelijking met de glazen serre: de uitstekende ventilatie zorgt voor stevige en harde planten, daarnaast zorgt het betere klimaat in de serre ervoor dat de planten ook vroeger in het voorjaar klaar zijn. Bij hagel is er in de folieserre geen schade aan het gewas, terwijl dit bij de serre in glas wel het geval is.
Een andere troef van de dubbelwandige folieserre van Vermako is het energiezuinige karakter: de stookkosten bedragen slechts een fractie van de stookkosten in de glazen serre, voor gelijke temperatuurvereisten. Op deze manier is de folieserre van Vermako niet enkel kosteneffectief,
maar ook duurzamer!

De serre met deels geopend dak, voor een optimale verluchting.

 

Plantor werkt al jarenlang met Vermako samen en heeft het bedrijf zien groeien en evolueren doorheen de jaren. Het technisch vernuft, de kwaliteit van de materialen, de strakke organisatie, de nabijheid en goede service zorgen ervoor dat Vermako voor Plantor een echte partner in de bedrijfsontwikkeling is geworden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details