Platform voor de tuin- en groenprofessional
Prijzenregen op De Groene Sector Vakbeurs

Prijzenregen op De Groene Sector Vakbeurs

Meer dan 16 duizend bezoekers en 300 exposanten

De groene sector is weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de branche. Op 10, 11 en 12 januari vond namelijk De Groene Sector Vakbeurs plaats: drie dagen vol interactieve workshops, inspirerende kennissessies en innovatieve exposities.

Ruim 16.000 mensen bezochten De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg, die werd georganiseerd door Easyfairs. Het jaarlijkse evenement was in 2023 grootser dan het in jaren is geweest. “Vorig jaar zaten we namelijk nog in de coronaperiode”, vertelt Sanne de Vries, accountmanager bij Easyfairs. “Toen hadden we logischerwijs niet zoveel bezoekers. Het enorme aantal bezoekers van dit jaar laat zien dat er gelukkig nog steeds veel behoefte is aan de beurs. Bovendien was dit de eerste keer dat de beurs gelijktijdig plaatsvond op dezelfde locatie met de Tuinprofessionaldagen. Dat was een groot succes met verschillende onderwerpen en sprekers, zodat bezoekers de gehele dag kennis konden opdoen.”

Voor ieder wat wils

Meer dan 300 exposanten stelden hun trots tentoon tijdens De Groene Sector Vakbeurs. Onder andere producenten, importeurs en dealers van inrichtingsmaterialen, bestrijdingsmiddelen, meststoffen en tuin- en parkmachines toonden hun diensten en producten aan het publiek. Naast een enorme expositie, waren er ook kennissessies én interactieve workshops. 

En er werd natuurlijk ook lol gemaakt: “GVG Oliehandel had bijvoorbeeld een ‘Aspen Challenge’ georganiseerd”, vertelt De Vries. “Je moest zo lang mogelijk een olievat van zo’n 4 liter vasthouden. Je arm moest uitgestrekt blijven, dus dat is superzwaar. We hebben echt genoten van dit wedstrijdje.”

Stuk voor stuk terechte winnaars

Het hoogtepunt voor De Vries was toch de uitreiking van alle awards. Zo werden de Innovatie Awards voor de groene sector uitgereikt. De Vries: “Dit jaar hebben we de events voor het eerst samengevoegd, en dat was een enorm succes. De winnaars van de prijzen zijn stuk voor stuk terechte winnaars. Hun innovaties maken het werk voor veel mensen makkelijker en beter. Dat mag beloond worden!”

Op de beurs werden de Innovatie Awards uitgereikt in twee categorieën. In de categorie Groene Inrichting viel Innogreen in de prijzen. Het bedrijf bracht vorig jaar hun Green-Start op de markt. Deze veenvrije potgrond bevat geen turf, maar groencompost, houtvezel, kokosvezel en schorsdeeltjes. De jury was gecharmeerd van de innovatie en duurzaamheid van het product. 

Slim voorspellingsalgoritme

De andere grote winnaar op De Groene Sector Vakbeurs was Vector Machines met hun Vector WD 2.0. De autonome terreinmaaier won de harten van de jury met nauwkeurigheid. De Vector WD 2.0 kan dankzij verschillende sensoren en een slim voorspellingsalgoritme zijn positie bepalen op plekken waar de ontvangst van satellieten niet goed is. 

Ook werd de prijs voor de duurzaamste hovenier uitgereikt. Deze verkiezing werd georganiseerd door vakblad Tuin en Landschap. GildeGroen uit Zeewolde werd op De Groene Sector Vakbeurs gekroond tot duurzaamste hovenier van Nederland.  

Misschien nog wel de spannendste uitreiking was die van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Begin november kwalificeerden vier teams van mbo-studenten zich voor de finale die tijdens De Groene Sector Vakbeurs gestreden werd. Willem Mateman en Twan Geven gingen er vandoor met de winst. Het duo mag in september Nederland vertegenwoordigen op de Europese Vakwedstrijden Euro Skills 2023 in Gdansk.  

Meer dan geslaagd

Easyfairs is trots op de mooie verhalen en bijzondere producten tijdens deze editie van De Groene Sector Vakbeurs. “De beurs is volgens ons meer dan geslaagd”, zegt De Vries. “Bezoekers lieten in grote getale aan ons weten dat ze blij zijn dat we weer groot uit hadden gepakt. De beurs blijft gewoon belangrijk voor de sector. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe en bestaande relaties te ontmoeten, je groene kennis op te frissen en bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details