Platform voor de tuin- en groenprofessional
R-Top stobbenboor neemt unieke positie in. Boren met minimaal voor- en nawerk

R-Top stobbenboor neemt unieke positie in. Boren met minimaal voor- en nawerk

Boren met de gepatenteerde R-Top® stobbenboor gaat snel en zorgt voor weinig overlast, aldus Bram Bijl van Bijl GroenTechniek uit Galder. 

De compacte R-Top SP40 past perfect aan de snelwissel van een Bobcat schranklader.

In 2008 startte Bijl GroenTechniek met de productie van de R-Top® stobbenboor. Bijl: “We hebben de stobbenboor ontwikkeld en daar patent op gekregen. We hebben eerst een serie gebouwd speciaal voor de minigravers. Maar vervolgens hebben we meteen opgeschaald naar stobbenboren met een diameter van 40 tot 80 centimeter, te hanteren door grotere graafmachines tot zelfs 22 ton. De grotere exemplaren stobbenboren, van 50 tot 80 centimeter doorsnee, hebben de mogelijkheid om het opgeboorde materiaal op te vangen. Dat scheelt de gebruiker wat handelingen.” 

Boren 

De manier van stobben vernietigen kan door boren of frezen. Bijl: “Bij boren met onze stobbenboor heb je een brandstofbesparing van ongeveer 40 procent. Doordat we technisch van een hoog naar een laag toerental gaan, realiseren we een enorme kracht tegen een laag brandstofverbruik. De omgeving heeft geen last van het gebruik: snel en efficiënt en een straat afzetten is niet nodig. We boren verticaal en heel precies: binnen drie minuten zitten we op zeventig centimeter diep. Dat kan geen andere machine. Het boormateriaal ligt in het boorgebied en het materiaal is nauwelijks vermengd met grond, en is gemakkelijk te scheiden. We zijn in Nederland en België begonnen, maar inmiddels gebruiken ze onze machines al in 22 landen, van Rusland tot Uruguay.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details