Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

R-Top stobbenboor neemt unieke positie in. Boren met minimaal voor- en nawerk

Tekst | Van Aalst Media

Beeld | Bijl GroenTechniek

15 april 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Boren met de gepatenteerde R-Top® stobbenboor gaat snel en zorgt voor weinig overlast, aldus Bram Bijl van Bijl GroenTechniek uit Galder. 

De compacte R-Top SP40 past perfect aan de snelwissel van een Bobcat schranklader.

In 2008 startte Bijl GroenTechniek met de productie van de R-Top® stobbenboor. Bijl: “We hebben de stobbenboor ontwikkeld en daar patent op gekregen. We hebben eerst een serie gebouwd speciaal voor de minigravers. Maar vervolgens hebben we meteen opgeschaald naar stobbenboren met een diameter van 40 tot 80 centimeter, te hanteren door grotere graafmachines tot zelfs 22 ton. De grotere exemplaren stobbenboren, van 50 tot 80 centimeter doorsnee, hebben de mogelijkheid om het opgeboorde materiaal op te vangen. Dat scheelt de gebruiker wat handelingen.” 

Boren 

De manier van stobben vernietigen kan door boren of frezen. Bijl: “Bij boren met onze stobbenboor heb je een brandstofbesparing van ongeveer 40 procent. Doordat we technisch van een hoog naar een laag toerental gaan, realiseren we een enorme kracht tegen een laag brandstofverbruik. De omgeving heeft geen last van het gebruik: snel en efficiënt en een straat afzetten is niet nodig. We boren verticaal en heel precies: binnen drie minuten zitten we op zeventig centimeter diep. Dat kan geen andere machine. Het boormateriaal ligt in het boorgebied en het materiaal is nauwelijks vermengd met grond, en is gemakkelijk te scheiden. We zijn in Nederland en België begonnen, maar inmiddels gebruiken ze onze machines al in 22 landen, van Rusland tot Uruguay.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details