Platform voor de tuin- en groenprofessional
Revolutionaire technologie voor professionele accu-gereedschappen en robotmaaiers
Kress presenteert nu ook accu-gereedschappen en robotmaaiers voor professionele hoveniers en greenkeepers.

Revolutionaire technologie voor professionele accu-gereedschappen en robotmaaiers

Als fabrikant moet je de trends in de markt volgen en die vertalen naar innovatieve oplossingen. Bij Kress hebben ze die boodschap goed begrepen. Het merk introduceert 2 revolutionaire technologieën, die het leven van de professionele hovenier en greenkeeper gevoelig zullen vereenvoudigen. Met de 8-minute CyberSystem accu’s biedt Kress een unieke reeks oplossingen, die in slechts 8 minuten volledige opladen, een levensduur hebben die tot 10 x langer is dan traditionele batterijen én minimaal de power van de zwaardere petrol machines hebben. De innovatieve robotmaaiers van de RTKn-reeks maaien dan weer grote grasvelden nauwkeurig en efficiënt zonder behoefte aan een grensdraad of vaste referentie-antenne. Tijd voor verandering voor de professional, die in grote residentiële tuinen, maar vooral ook op golfterreinen, hotelaccommodaties, voetbalvelden of begraafplaatsen aan de slag is.

Kress introduceert de revolutionaire accu’s van de 8-minute CyberPack reeks, die in slechts 8 minuten volledig opgeladen zijn.

Het team van Kress is ‘on tour’ om hun nieuwste ontwikkelingen in verschillende landen aan de dealers voor te stellen. Ter gelegenheid van de Belgische première in het event center van hotel Dolce La Hulpe in het hart van het Brusselse Zoniënwoud nam CEO Don Gao even de tijd om de redactie van Greenpro te ontvangen. Het zijn drukke en opwindende tijden voor de ondernemer en oprichter van één van de toonaangevende spelers op het vlak van accu-gereedschappen voor de DIY-markt, die sinds enkele jaren met het merk Kress ook op de professional richt. Toch lijkt hij ontspannen. We zijn immers op een schitterende, goed gekozen locatie omgeven door groen en alles is tot in de puntjes voorbereid. Het team is klaar om zijn boodschap van innovatie en revolutie te brengen.

Kress verdeelt nu zowat 3 jaar accu-gereedschappen en robotmaaiers voor professionele hoveniers en greenkeepers via de vakhandel, die op commissie werkt. De producten worden aan de dealer geleverd, maar blijven eigendom van de fabrikant tot ze verkocht zijn. De prijs ligt ook vast, waardoor marges stabiel blijven. De dealer moet zich dan ook niet bezighouden met bijkomende aspecten en kan zich volledig richten op de verkoop en de service van producten. Innovatie zit de fabrikant in de genen. Vandaag gaan ze echter nog stapje verder en brengen ons aan de start van een nieuw tijdperk met revolutionaire technologieën die een antwoord bieden op de vragen van de professional naar elektrificatie en robotisering van de werkomgeving. Welkom in het post-benzinetijdperk.

Deze accu’s gaan 5 x zo lang mee als Lithium-polymeercellen en zelfs 10 x langer dan Li-Ion OPE batterijen met cilindrische cellen.

Elektrificatie

De stap naar elektrificatie is zeker al 10 jaar aan de gang en vooral in de DIY en consumentenmarkt al heel diep ingeworteld. Tot nu toe verliep die overgang bij de professional echter veel minder snel, ook al is iedereen er wereldwijd van overtuigd dat producten op benzine voor vervuiling zorgen en dus slecht zijn voor het milieu en de gezondheid van de gebruiker. Volgens Don Gao zijn er verschillende logische redenen, die ervoor zorgen dat velen de stap naar elektrisch aangestuurde toestellen met accu niet zetten: “Voor hoveniers en greenkeepers neemt het opladen van de bestaande accu’s te veel tijd in beslag. Men kan immers niet snel genoeg van batterij wisselen. Bovendien is de levensduur van die batterijen veel te kort. Alhoewel sommige fabrikanten 500 tot zelfs 800 cycli garanderen, is dat in werkelijkheid slechts 300 en zelfs nog minder. Bij intensief gebruik zijn de accu’s dan ook snel ‘uitgeblust’. In veel gevallen hebben de producten ook te weinig kracht om de motor goed te laten draaien, zeker bij zwaar werk. Last but not least: de prijs. De accu’s zijn veel te duur in aankoop, waardoor het niet rendabel is.”

Kress brengt daar vandaag verandering in met de introductie van een revolutionaire oplossing: de accu’s van de 8-minute CyberPack reeks. “Onze R&D-afdeling ontwikkelde een batterij die in slechts 8 minuten volledig opgeladen is. Dankzij een geavanceerde celtechnologie blijft de batterij immers koel, zodat ze voor het laden niet hoeft af te koelen. Er is dus geen seconde stilstand. Verder biedt deze innovatie een oplossing voor het probleem van de levensduur. Deze oplossing gaat immers 5 keer zo lang mee als Lithium-polymeercellen en zelfs 10 keer langer dan Li-Ion OPE batterijen met cilindrische cellen,” legt de CEO uit. “En er zijn nog meer voordelen. Zo optimaliseert een vooruitstrevende batterijcommunicatie de prestaties en het opladen. Als de batterij aangesloten wordt, zorgt de Kress Commercial app onder meer voor diagnostische gegevens over de batterij, bescherming tegen diefstal en alle informatie voor het beheer van de vloot. Een LED-indicator geeft te allen tijde de capaciteit van de accu weer en een intelligent accumanagementsysteem waakt over de communicatie tussen de accu en de Kress Outdoor Power Equipement producten. Tot slot houden we ook de kosten voor de aankoop laag, waardoor de drempel voor de professional heel laag ligt om te investeren in deze technologie.” Deze accu’s kunnen ingezet worden voor verschillende snoerloze producten in het gamma: borstelloze grastrimmers, borstelmaaiers, borstelloze heggenscharen, kettingzagen zonder koolborstels, rugblazers en zelfrijdende maaiers.

De accu’s van het 8-minute CyberSystem worden onder meer gebruikt voor rugblazers.

Robotisering

Een ander belangrijk thema in onze maatschappij is de automatisering en robotisering van de meest uiteenlopende toepassingen. Onze bevolking vergrijsd en bovendien blijft het een uitdaging om technisch geschoold personeel te vinden. Bij Kress stellen ze dat 50 % van het werk van een hovenier gerobotiseerd kan worden. Gerobotiseerde grasmaaiers worden al door consumenten gebruikt om thuis het gazon te maaien, maar voor hoveniers en greenkeepers én de eigenaars van golfcentra, hotelaccommodaties en andere faciliteiten met grote velden is deze technologie vandaag nog niet of moeilijker toegankelijk. Bij robotgrasmaaiers met grensdraad is de tussenkomst van dealer vaker nodig om het systeem in te regelen. De huidige systemen zonder grensdraad zijn vaak ook niet geschikt voor het maaien van grote grasvelden. Vandaag lanceert Kress met de Mission RTKn-reeks robotmaaiers een revolutionaire oplossing zonder grensdraad én vaste referentie-antenne.

“We zijn zeker niet de enige leverancier van dergelijke robotmaaiers, maar gaan opnieuw net dat stapje verder. Veel systemen werken via radiogolven en gaan tot 500 meter ver. Bovendien moet de maaier steeds een antenne zien. Dat wil zeggen als er 100 maaiers zijn, dat er ook 100 antennes nodig zijn. Voor de dealer brengt dat veel werk met zich mee en er is ook veel onderhoud nodig. Bij onze systemen volstaat het om die te linken met 1 enkele antenne. Als je 100 grasmaaiers met deze revolutionaire technologie levert, gaat de opstart dus veel sneller. Om een virtuele grens vast te leggen, loop je gewoon even met een trolley langs de rand van het gazon, waarna dit systeem het signaal doorgeeft. Op een paar minuten tijd ben je klaar,” licht Don Gao toe. “Deze onbemande maaiers zijn ideaal voor de bewerking van grote grasvelden. Ze werken even nauwkeurig en efficiënt als een grasmaaier die een consument gebruikt. Ze worden geïnstrueerd door het RTKn-netwerk en navigeren zo over het gazon om alles tot op de centimeter nauwkeurig te maaien. Het dead rockening algoritme zorgt voor nauwkeurigheid, waar de zichtlijnen naar de satellieten door bomen en gebouwen geblokkeerd worden. De Moving Action Plan (MAP)-technologie zorgt voor een efficiënte maaibeurt en de maaiers zijn ook uitgerust met een gepatenteerd obstakel-ontwijkend systeem en automatisch nivellerend bladsysteem, dat zich aan oneffenheden in het terrein aanpast.”

CEO van KRESS, Don Gao

Enthousiast onthaald

Deze revolutionaire innovaties zijn beschikbaar en Kress stelt de accu-gereedschappen van het 8-minute CyberSystem en de RTKn Mission robotmaaiers wereldwijd aan de dealers voor. Overal heerst optimisme, want nu zijn er echt geschikte systemen voor de professional die grotere grasvelden en accommodaties moet verzorgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details