Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

Robotmaaier zonder draad en snellaad-accusysteem

RTK-(10)

Tekst | Ramona Kezer

Beeld | Positec

24 maart 2023 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Positieve reacties van dealers en professionele gebruikers

Tijdens de Groene Sector Vakbeurs afgelopen januari, introduceerde Positec de robotmaaier RTK en het nieuwe, krachtige en duurzame accusysteem van Kress bij de dealers. “Deze beurs was voor ons een uitgelezen kans om onze nieuwe technologieën voor te stellen aan het grote publiek. De eerste reacties waren alvast zeer positief”, vertelt David Mooibroek, Regional Sales Director Central Europe bij Positec.

Kress Commercial Backpackblower.

De robotmaaiers van de RTKn-reeks van Kress maaien grote grasvelden nauwkeurig en efficiënt zonder grensdraad of vaste referentie-antenne. Mooibroek: “Bij andere merken moet de gebruiker een antenne kopen en in de tuin plaatsen. Bij ons systeem hoeft dat niet. Wij zorgen namelijk voor een eigen netwerk. Dat scheelt in de kosten en er staat geen antenne meer in het zicht.”

Vooralsnog zijn het voornamelijk consumenten die robotmaaiers gebruiken. Kress wil daarnaast de professionele gebruiker voorzien van oplossingen voor grote grasvelden. Daarom werd de nieuwe productrange Kress Commercial gelanceerd. De maaiers zijn geschikt voor grote terreinen zoals golfbanen en voetbalvelden. Instellen is eenvoudig: om een virtuele grens vast te leggen, loopt de gebruiker simpelweg met een trolley langs de rand van het gazon, waarna de ontvanger met digitale kaart weer op de maaier wordt geplaatst. Ook als het satellietsignaal even wegvalt door bomen of gebouwen, blijven de robotmaaiers zich bewijzen. Dankzij het Kress-algoritme kan de maaier zijn route vervolgen tot het signaal zich hetstelt. De Moving Action Plan (MAP)-technologie zorgt daarbij voor een efficiënte maaibeurt. De maaiers zijn voorzien van een obstakelontwijkend systeem en  een zwevend maaidek dat zich aanpast aan oneffenheden in het terrein. 

De robotmaaiers zijn zeer geschikt voor grote velden.

Accu’s voor professioneel gebruik

Hoveniers zijn niet altijd overtuigd van de kwaliteit van accumachines. Ze denken bijvoorbeeld dat het laden te veel tijd kost en dat de levensduur van de batterijen te kort is. Daarbij zijn accu’s vaak duur in aanschaf. Mooibroek: “Met de 8-minute CyberPack-reeks van Kress willen wij hen overtuigen van het tegendeel. Deze accu’s laden volledig op in slechts acht minuten, hebben een levensduur die tot tien keer langer is dan die van traditionele batterijen en doen qua vermogen niet onder voor benzinemotoren. Door de geavanceerde celtechnologie wordt de batterij niet warm, waardoor deze voor het laden niet hoeft af te koelen.” Als de batterij aangesloten wordt, houdt de bijbehorende app onder meer diagnostische gegevens over de batterij bij. Ook kan de gebruiker in de app alle informatie voor het beheer van al zijn accu’s vinden. De accu’s zijn te gebruiken in verschillende snoerloze machines: van grastrimmers en bosmaaiers tot kettingzagen, rugblazers en zelfrijdende maaiers.

Accu’s zijn in acht minuten opgeladen.

Hoewel de producten van Kress alleen worden geleverd via het uitgebreide dealernetwerk, konden ook hoveniers op de beurs kennismaken met het nieuwe accusysteem. “We hebben veel enthousiaste dealers en hoveniers gesproken die ermee aan de slag willen. Op de beurs konden zij ervaren hoeveel power er in de accu zit en hoe lang je ermee kunt werken.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details