Platform voor de tuin- en groenprofessional
Samen sterker door kennisdeling
De eerste expertgroep.

Samen sterker door kennisdeling

Coaching en kennissessies met expertgroep

Teunis van de Pol, eigenaar van garDsign, is onlangs gestart met meerdere initiatieven om kennis te delen en zo de branche verder vooruit te helpen. ‘Zo kunnen we onze kennis delen en gezamenlijk oplossingen zoeken.’

GarDsign is vooral bekend vanwege het gelijknamige online platform, waarmee de hovenier eenvoudig uitgebreide tuinontwerpen maakt, ook in 3D. Afgelopen oktober ontstond een tweede tak van sport: garDsign Coaching. Van de Pol: “In oktober vormde ik als pilotproject met een groep hoveniers een expertgroep. In eerste instantie om kennis te delen en samen naar oplossingen te zoeken. Vanuit die groep kwam naar voren dat er behoefte was aan antwoorden op allerlei ondernemersvragen.” De groep komt maandelijks bij elkaar. Op basis van wat er speelt bij de verschillende ondernemers, worden er kennismeetings georganiseerd. Daarin gaan de leden gezamenlijk aan de slag met ondernemersvraagstukken. Ook komt er regelmatig een externe specialist zaken verder toelichten. “Daarnaast spreek ik de leden ook individueel over wat er speelt in hun bedrijf. We denken met hen mee, waardoor zij zelf ook anders gaan nadenken over hun bedrijf. Nu staan we op een punt waarop we verder willen gaan met meerdere expertgroepen en waarin ik bedrijven ook individuele coaching aanbied.”

Binnenkort organiseert garDsign een inspiratiesessie om het concept uit te leggen aan geïnteresseerden.

Sparringpartner voor hoveniers

Coaching vindt plaats op basis van de MKB Canvas-methode, die stoelt op negen pijlers: Product & service, marketing, verkoop, relatiebeheer, mensen, financiën, processen, systemen en leiderschap. “De methode op zich is theorie. Wij vertalen die naar de dagelijkse praktijk van  hoveniersbedrijven, infra en bestratingsbedrijven.”

Onderwerpen die aan bod kunnen komen, variëren per bedrijf, vertelt Van de Pol. “In een familiebedrijf bijvoorbeeld, krijg je te maken met familierelaties in de leiding van het bedrijf en alles wat daar      organisatorisch bij aan bod komt. Ook bedrijfsoverdracht naar een volgende generatie hoort hierbij. Daarnaast is het momenteel lastig om personeel aan boord te krijgen én te houden. Daar moet je het bedrijf op aanpassen. Ook het opleiden van mensen is belangrijk. Wat hebben zij nodig en hoe kunnen zij zich op een goede manier ontwikkelen? En dan is er uiteraard nog het financiële plaatje. Over al deze facetten kunnen we meedenken en als sparringpartner fungeren voor hoveniers.”

Er worden uiteenlopende onderwerpen besproken.

Kennis samenbrengen

De succesvolle pilot met de eerste expertgroep krijgt de komende tijd navolging. Nadat Van de Pol enkele bedrijven had benaderd, was de eerste groep met vijf bedrijven al snel compleet. Het blijkt een trouwe groep, waarbij iedereen elke bijeenkomst van de partij is. Voor de kennismeetings werkt garDsign samen met verschillende bedrijven. “Zo zijn we nu bezig met een bijeenkomst over het calculeren van projecten. Maar we bespreken ook onderwerpen als de klimaattransitie, waarbij we samen naar praktische oplossingen zoeken. Er is zoveel kennis, dus waarom zouden we niet kijken of we die samen kunnen brengen?”

Op basis van wat er speelt bij de verschillende ondernemers, worden er kennismeetings georganiseerd.

Binnenkort organiseert garDsign een inspiratiesessie om het concept uit te leggen aan geïnteresseerden. Zij kunnen zich daarna opgeven voor een expertgroep of voor individuele coaching. 

Een andere manier om kennis te delen, is via de garDsign Academy. Interessante onderwerpen voor hoveniers worden hier omgezet in relevante content in de vorm van kennisvideo’s. “Zo gaan we stap voor stap verder om aan te sluiten bij wat er speelt in de markt en de wensen van hoveniers.”

Voor meer informatie: www.vanhetgroen.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details