Platform voor de tuin- en groenprofessional
Samenwerking Terrazza MC België met het bekende bedrijf EGO Machines 
Geotex-Pro met Ego motor

Samenwerking Terrazza MC België met het bekende bedrijf EGO Machines 

Terrazza MC België heeft aangekondigd dat ze een samenwerking zijn aangegaan met het bekende bedrijf EGO Machines voor de ontwikkeling en lancering van de Terrazza E-GEOTEX-Pro® machine voor reiniging en onderhoud van bedekkingen met geotextiel. 

Op 1 juni 2023 heeft Terrazza MC België de samenwerking aangekondigd met EGO Machines, een gerenommeerd bedrijf, voor de ontwikkeling en lancering van de Terrazza E-GEOTEX-Pro® machine. Deze machine is bedoeld voor het reinigen en onderhouden van bedekkingen met geotextiel. De Terrazza GEOTEX-Pro® machine is al lange tijd bekend in de sector en wordt gebruikt door kwekers van planten, bomen, groenten en fruit voor het ecologisch en gemakkelijk reinigen van hun geotextiel of kunststof film (HDPA). De machine staat internationaal hoog aangeschreven vanwege de gepatenteerde Terrazza MC technologie, die uiterst effectief is in het verwijderen van onkruid, mos en algen zonder het gebruik van chemicaliën. Met de toevoeging van de EGO elektrische motor zal de machine nog betere prestaties leveren op ecologisch vlak. EGO Machines is gespecialiseerd in de productie van accu-aangedreven oplossingen en maakt gebruik van de Arc Lithium 56V-accutechnologie, waardoor een hoge energiecapaciteit en draagbaarheid worden gegarandeerd. Dankzij de EGO elektrische motor zal de Terrazza E-GEOTEX Pro® machine efficiënter werken en milieuvriendelijker zijn. Het lage geluidsniveau en de emissievrije werking bieden aanzienlijke voordelen, zowel in kweekserres als op velden. 

Met de Terrazza E-GEOTEX Pro® machine kunnen mossen, levermossen, algen en ander vuil eenvoudig worden verwijderd met alleen koud water, terwijl het geotextiel onbeschadigd blijft en klaar is voor de volgende kweekcyclus. Desinfectie is vaak niet meer nodig of slechts in beperkte mate. Dankzij de grote wielen en optimale gewichtsverdeling is de machine uiterst wendbaar, waardoor medewerkers direct en zonder training aan de slag kunnen. De trage rotatie snelheid van de borstel voorkomt dat vuil opspat in gevoelige ruimtes en voorkomt ongewenste kruisbestuiving door rondvliegende zaden. 

De Terrazza E-GEOTEX Pro® machine is uitgerust met een verwisselbaar borstelsysteem, waardoor deze multifunctioneel is. Er worden drie soorten borstels meegeleverd: de Terrazza Geotech borstel, de Terrazza Sweeper en de Terrazza Weedee. De Geotech borstel heeft vijf modules die speciaal zijn ontwikkeld om het geotextiel grondig te reinigen en algen en mossen te verwijderen. De modules, ook wel blokborstels genoemd, zijn vervangbaar en in de lengte verstelbaar. De Sweeper borstel kan worden gebruikt om onkruid en opgehoopt vuil te verwijderen en te verzamelen in een eventuele voorbereidende fase. De Weedee borstel is ontworpen om onkruid en mos van het oppervlak en de voegen van harde oppervlakken, zoals betonstraten, parkeerplaatsen en asfalt, te verwijderen. Optioneel zijn er ook nog borstels beschikbaar voor onkruidverwijdering in en rondom borders en zwaar vervuilde terreinen. Bovendien kan de machine worden omgebouwd tot een veegmachine met verzamelbak door gebruik te maken van de AXI-brush. 

De nieuwe E-GEOTEX Pro® machine wordt aangedreven door de krachtige EGO elektrische motor. Met twee 12Ah-batterijen kan de machine gemiddeld tot 2 uur lang werken. De motor is kleiner en stiller dan een traditionele 4-takt motor, maar levert toch voldoende vermogen, tot 4,7 PK. Zowel de machine als de motor zijn IPX5 waterdicht. De meegeleverde snelladers kunnen de batterijen in 80 minuten volledig opladen en er is ook de mogelijkheid om extra batterijsets aan te schaffen voor doorlopend gebruik. Bestaande gebruikers van EGO-oplossingen kunnen hun eigen batterijen en opladers gebruiken, daarom is er de optie om de E-GEOTEX Pro® machine zonder batterijen aan te schaffen. 

Dany Mestdag, CEO van Terrazza MC, is enthousiast over de samenwerking met EGO Machines en benadrukt dat deze samenwerking nodig is om de juiste service en ondersteuning te kunnen bieden aan klanten in internationaal verband. Terrazza MC bedient klanten in heel Europa, Zuid-Amerika, Afrika, Canada, enzovoort. Hij is trots op de nieuwe E-GEOTEX Pro® technologie, die deel uitmaakt van de gepatenteerde Terrazza MC borsteltechnologie familie, en kijkt uit naar verdere aankondigingen in de nabije toekomst. 

Meer informatie

Terrazza MC
e-mail: info@terrazzamc.be of Tel: +32 489 78 85 30.
www.terrazzamc.be

Zie toepassing op external container veld in Duitsland:

https://www.youtube.com/watch?v=R0fHHbz7YNw
Voor meer informatie over EGO kunt u terecht op:
https://poweredbyego.com/

White paper
Een academische analyse van reinigingsmethoden voor containervelden bedekt met geotextiel (Mypex) of HDPE film met inachtneming van milieubeperkingen en chemische effecten op producten en de menselijke gezondheid.

Download

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details