Platform voor de tuin- en groenprofessional
Samenwerking VHG en Altura maakt aanbesteden eenvoudig en overzichtelijk
Vanaf 8 december 2022 kunnen VHG-leden bij hun aanbestedingen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de Altura-app. Matthijs Huiskamp (Altura) en Richard Maaskant (plaatsvervangend directeur VHG) starten de samenwerking met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerking VHG en Altura maakt aanbesteden eenvoudig en overzichtelijk

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst maken Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Altura het werk voor VHG-leden weer een stuk eenvoudiger! Altura biedt VHG-leden een bidmanagementplatform als alles-in-1-oplossing voor het slimmer inschrijven op aanbestedingen. Dit aanbod voegt waarde toe aan het VHG-lidmaatschap. De ondertekening vond plaats op 8 december jl. in Ede.

Het aanbod van Altura is vooral interessant voor de vele groenbedrijven die voor publieke en/of private opdrachtgevers werken die hun werkzaamheden aanbesteden. De mogelijkheid om modules uit het aanbod van Altura te gebruiken maakt het aanbod ook toegankelijk voor de ‘kleinere’ inschrijver.

Onderscheidend

Het in Utrecht gevestigde bedrijf onderscheidt zich van andere tenderplatforms door slimme software te gebruiken voor elk onderdeel van het aanbestedingsproces. Zo kunnen VHG-ondernemers hun kansen bijtijds signaleren, waardevolle data analyseren en strategisch sterker inschrijven. Dit helpt bedrijven om tijd en geld te besparen.

Gunningskans vergroten

“Om efficiënt en effectief in te schrijven, oftewel het vergroten van de gunningskans en het genereren van rendabele omzet, zijn VHG-bedrijven voortdurend op zoek naar voor hen relevante data,” vertelt Richard Maaskant, plaatsvervangend directeur bij VHG. “Daarbij is de uitdaging om deze data snel en overzichtelijk beschikbaar te hebben, zodat de ondernemer tijdig en weloverwogen een besluit kan nemen over inschrijving en de inhoud daarvan.” Met dit systeem kunnen VHG-bedrijven op één centrale online plek onderliggende documenten doorzoeken, meldingen instellen, zoekprofielen aanmaken en met verschillende mensen samen aan een aanbesteding werken. Het systeem zet alle beschikbare data zo in dat VHG-bedrijven relevante informatie over concurrentie, marktaandeel, voorwaarden en gunningscriteria snel en overzichtelijk beschikbaar hebben. Van contractdata tot informatie uit onderliggende aanbestedingsdocumenten.

Trotse partner

Matthijs Huiskamp van Altura: “We zijn er trots op dat we ons partner van VHG mogen noemen. We zien dat aanbestedingen een belangrijke inkomstenbron zijn van de sector en daarom is efficiënt kunnen inschrijven een must. Door dit partnership maken we onze software nog toegankelijker voor de bedrijven binnen de groenvoorziening. Software waarvan we overtuigd zijn dat die waarde biedt voor elk lid dat te maken heeft met aanbestedingen. Van grote tot kleinere organisaties.”

Meerwaarde bieden

“De samenwerking is een concrete invulling van acties uit het VHG-jaarplan 2022,” legt Maaskant uit. “In de afgelopen maanden hebben we de mogelijkheden verkend of, en zo ja hoe, Koninklijke VHG nog meer inkoopvoordeel voor de bij haar aangesloten bedrijven kan genereren. Op basis van de uitkomsten van deze verkenning is Altura de volgende organisatie waarmee we een voor onze leden waardevolle samenwerking zijn aangegaan.”

Service

Om VHG-ondernemers bekend te maken met de slimme oplossingen van het tenderplatform zal Altura online en live demonstraties verzorgen voor VHG-leden en praktische nieuwsbriefartikelen publiceren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details