Platform voor de tuin- en groenprofessional
Scheman Machines is verdeler van JAK

Scheman Machines is verdeler van JAK

Met vakkundige precisie kort aan de grond afknippen en dat tegen uiterst lage onderhoudskosten. Het zijn volgens Jeffery Manders van Scheman Machines bv in Wernhout de twee belangrijkste voordelen van de JAK boomknipschaar. 

De messen zijn gemaakt van slijtvast Hardox-staal.

Samen met zijn kameraad en tevens compagnon Thieu Scheepens uit Middelbeers runt Jeffery de twee Noord-Brabantse vestigingen. “Wij importeren en leveren onder andere knikladers, minigravers en gereedschappen van verschillende merken, zoals JAK en Avant. Onze boomknipschaar JAK komt rechtstreeks van de fabriek in Finland.”

360 graden draaien

De JAK boomknipschaar is volgens Jeffery in opmars. “Hij heeft de beste componenten, een gegarandeerd lange levensduur en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Het grootste voordeel zijn de lage onderhoudskosten. Doordat je knipt en niet zaagt heb je geen last van zand en vuil, dat bij zagen voor een snellere slijtage van de ketting kan zorgen. Als de knipper een boom vastgrijpt, dan begint hij gelijk te knippen: hij drukt met de klem de boom in het mes, dat aan de grijper vastzit. Met de optionele collector houd je de afgeknipte boom vast en ondertussen knip je een nieuwe boom. Zo kun je alles makkelijk verzamelen. Met een rotator kun je de knipper 360 graden draaien en als die investering niet loont, dan is een kantelstuk ook een mogelijkheid.”

Omdat de JAK boomschaar knipt in plaats van zaagt, kan de grijper laag bij de grond worden aangezet en heb je minder last van slijtage door zand of vuil.

Korte lijnen

Nadat ze vorig jaar zelf een exemplaar hadden besteld en uitgeprobeerd, waren ze enthousiast. “We waren eigenlijk meteen verkocht: kwaliteit, afwerking en uitstraling zijn de belangrijkste voordelen. Dat het mes is gemaakt van slijtvast Hardox-staal was voor ons een extra pluspunt, net als de twee jaar garantie die we kregen.” Het gebruik van de boomknipper heb je volgens Jeffery snel onder de knie. “We hebben verschillende modellen op voorraad en momenteel ook wat exemplaren verhuurd. De boomknipper is eveneens geschikt voor wielladers en verreikers en ook voor transportmiddelen voor de bosbouw. We kunnen de werking uitgebreid laten zien en ervaren. Het is zelfs mogelijk om de knipschaar een tijdje te proberen. We lichten de werking en de mogelijkheden graag toe.” 

Sinds vorig jaar importeert Scheman Machines de boomknipper zelf. “In het verleden had je een importeur die met een private label de markt voorzag. Wij kopen nu rechtstreeks in bij de fabriek en hebben daardoor korte lijnen voor overleg. Momenteel voorzien we samen met een Belgische collega de markt in de Benelux, maar we kunnen daarbij nog wel wat hulp gebruiken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details