Platform voor de tuin- en groenprofessional
Slimme accu’s voor het zwaardere werk
Het assortiment is breed en omvat ook een grondboor.

Slimme accu’s voor het zwaardere werk

XGT-accuplatform: betrouwbaar, dynamisch en robuust

Makita ontwikkelde verschillende accuplatformen, waardoor er voor elke toepassing een elektrische Makita-machine beschikbaar is. Product/accountmanager tuin- en parkmachines Arjen Peeters van Makita: “Voor tuin en park hebben we mooie machines op het XGT-platform draaien: van bosmaaiers tot kettingzagen, heggenscharen, bladblazer, grondboor en grasmaaiers.”

Heggenschaar van Makita.

Het LXT-accuplatform voor 18V- en 2x18V-machines bestond al langer en recent werd daar het XGT 40V- en 2x40V-platform aan toegevoegd. Peeters: “Voor zware werkzaamheden was het LXT-platform niet meer toereikend. Daarom ontwikkelden we het nieuwe systeem. Dit is voorzien van compleet nieuwe digitale communicatie. De machine herkent het model accu en reageert direct op de status hiervan. Vervolgens wordt de stroomtoevoer naar de machine geoptimaliseerd om de machine beter te laten presteren. Ook wordt de accu-belasting geminimaliseerd. Echt een vernieuwend accuplatform.” Makita programmeerde daarnaast de controllers voor elke type machine op maat, zodat deze werkt op een optimaal vermogen. De robuuste constructie, bescherming tegen stof en het spatwaterbestendige ontwerp maken XGT een zeer betrouwbaar en dynamisch platform.

In de breedte

Inmiddels werken er zo’n honderdvijftig machines op het XGT-platform en daar komen er de komende anderhalf tot twee jaar nog eens honderdtwintig bij. Het gaat om machines voor zwaardere klussen in tuin, bouw, industrie en schoonmaak. Peeters: “We kiezen bewust voor de breedte. Hierdoor kunnen gebruikers die voor dit platform kiezen, dat gebruiken voor verschillende werkzaamheden.” Om de kracht van de accu aan te geven: voor de bouw is er zelfs een boor-breekhamer beschikbaar. Peeters: “Ook voor tuin en park hebben we mooie apparaten op het platform draaien. Met de doorslijpers evenaren we 70cc-motoren, met de bosmaaiers 50cc-motoren en we hebben ook kettingzagen, bladblazers en grasmaaiers in het XGT-programma. De professionele gebruiker is inmiddels overtuigd, merken we aan de goede reacties.”

Het XGT-accusysteem is voorzien van compleet nieuwe digitale communicatie.

De juiste accu kiezen

Elke machine heeft een bepaald vermogen nodig. Daarom is het belangrijk de juiste accu te kiezen. Er zijn vijf types binnen deze range: BL4020 (2,0 Ah), BL4025 (2,5 Ah), BL4040 (4,0 Ah), BL4050F (5,0 Ah) en BL4080F (8,0 Ah) en verschillende (snel)laders.
Makita ondersteunt dealers en eindgebruikers bij de keuze voor de juiste accu met negen adviseurs op de weg. Zij geven demo’s en de eindgebruiker kan de machines testen in zijn eigen omgeving. Zo ervaart hij zelf wat past in zijn situatie. Ook exposeert de fabrikant op vakbeurzen. “We vragen proactief aan eindgebruikers naar hun mening en waaraan zij behoefte hebben. Door hier goed naar te luisteren, ontwikkelen we  machines waar de markt om vraagt.”

Compleet assortiment 

Op het gebied van tuin en park levert Makita een XGT-compleet assortiment voor de groenprofessional. Van elektrische grondboren en bosmaaiers tot een bandenzaag, bijvoorbeeld voor het slijpen van natuursteen voor het terras. Voordeel van het accusysteem is dat het ook te gebruiken is op de powertools van Makita. Bijvoorbeeld voor boormachines voor het plaatsen van schuttingen en het leggen van vlonders. 

Maar met dit alles stopt de ontwikkeling niet. Sterker nog: het XGT-platform is al toekomstbestendig. “Als er nieuwe accutechnologie komt op basis van een nieuwe generatie lithiumcellen, kunnen die gewoon gebruikt worden in onze machines.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details