Platform voor de tuin- en groenprofessional
Slimme bewegingsmelder op zonne-energie
Door grondspots met verschillende afmetingen te gebruiken, ontstaat er een sterrenpad.

Slimme bewegingsmelder op zonne-energie

Met verlichting zorgen voor meer veiligheid in de tuin

Met verlichting kun je op verschillende manieren de veiligheid in de tuin vergroten. Bijvoorbeeld om ongewenste gasten af te schrikken, maar ook om te voorkomen dat je van een afstapje valt. in-lite heeft diverse producten om de tuin veiliger te maken.

Nieuw in het assortiment is de draadloze bewegingssensor SMART MOVE. Deze bewegingsmelder is ontwikkeld voor de SMART HUB-150 transformator van in-lite. Bronos Polders, LAB-coördinator bij in-lite: “Deze bewegingsmelder is instelbaar met de in-lite app en te koppelen aan één of meerdere lijnen van de SMART HUB-150. Heb je bijvoorbeeld verschillende lijnen voor de oprit, bomen en overkapping, dan kun je via de app instellen welke verlichting aangaat bij beweging.”

Verlichting op de oprit.

De tijd dat de verlichting aangaat nadat er beweging is geconstateerd, is met de app traploos per minuut instelbaar van 1 tot 60 minuten. Polders: “De sensor is voorzien van zonnecellen, dus hij moet geplaatst worden in het bereik van direct zonlicht. Overigens kun je met de SMART HUB-150 ook routines instellen via de app. Op deze manier lijkt het alsof je thuis bent.” 

De SMART MOVE bewegingsmelder wordt in principe vlak tegen een muur of schutting bevestigd. Dankzij de draadloze bluetooth verbinding kan de sensor op iedere gewenste plaats in de tuin gemonteerd worden en zijn kabels overbodig. De draadloze verbinding heeft een bijzonder groot bereik, waardoor het systeem met gemak in de grootste tuinen toegepast kan worden. De werking van de bewegingsmelder is wel afhankelijk van de afstand tot de SMART HUB-150 transformator en omgevingsfactoren. “De verbindingssterkte neemt bijvoorbeeld af als het signaal door dikke, met staal versterkte buitenmuren doorgegeven moet worden.”

Verlichting naast het tuinpad.

Sfeervol

Dat verlichting de veiligheid vergroot, wil  niet zeggen dat het niet sfeervol kan zijn. in-lite heeft verschillende manieren om veiligheid en sfeer met elkaar te combineren. Om ’s avonds makkelijk je weg door de tuin vinden, is het handig het tuinpad te verlichten. Dit kan door staande lampen te plaatsen, maar ook door grondspots met verschillende afmetingen te gebruiken. Zo ontstaat er een sterrenpad. Wissel hiervoor kleine ledlampjes als FUSION 22 en HYVE 22 af met de grotere ledarmaturen FUSION en HYVE. Dit zorgt, naast een goed uitgelicht pad, ook voor een sfeervol effect.

Goed zicht op de oprijlaan of oprit

Buitenverlichting is niet alleen mooi om in de tuin te plaatsen, maar zorgt er ook voor dat je eenvoudig en veilig een oprijlaan, pad, parkeerplaats en oprit oprijdt. Door de oprit of oprijlaan te verlichten, heb je goed zicht hebt op de weg en het pad van en naar het huis. Er zijn verschillende manieren om je oprijlaan en oprit te verlichten. Bijvoorbeeld met de staande buitenlampen ACE of EVO voor het verlichten van brede paden en opritten. Ook is het mogelijk om overrijdbare grondspots in de bestrating te integreren. 

Verlichting met SMART MOVE naast de trap voorkomt struikelen.

Voorkom struikelen

Bij tuinen met hoogteverschillen, zoals opstapjes en trapjes, is er de kans dat er iemand struikelt. Dit is te voorkomen door grondspot FUSION, HYVE of LUNA in de traptreden of opstapjes te verwerken. Of installeer hier wandlampen op een zijmuur met de CUBID.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details