Platform voor de tuin- en groenprofessional
Slimme verlichting voor in de tuin
De Oberon smart en Kuma.

Slimme verlichting voor in de tuin

‘Makkelijk verschillende systemen integreren’

Lightpro is al jaren actief in de markt voor tuinverlichting. Het merk staat bekend om de 12 volt-buitenverlichting en zet nu de stap naar smartverlichting. Marketingmanager Wendy Beukers vertelt over de nieuwe lijn en de Groene Sector Vakbeurs, waar Lightpro de lijn gaat presenteren.

Het smartsysteem van het merk Lightpro bestaat uit twee slimme lampen, een gateway, een bewegingssensor, een camera en een switch. “Door die laatste toevoeging kunnen gewone lampen ook meegenomen worden in het slimme systeem. Ideaal voor mensen die alleen gebruik willen maken van het aan- en uitzetten van de lampen, en gebruik willen maken van de timer.”

Oberon Smart.

Aansluiten bij grotere merken

Het systeem achter de smartlijn is gebaseerd op het Zigbee-systeem. Dat is een hele bewuste keuze geweest volgens Beukers. “Heel veel grote merken werken ook met Zigbee. Dat betekent dat je makkelijk verschillende systemen kunt integreren. Heb je voor binnen smartlampen van Phillips Hue? Dan kun je die door het Zigbee-systeem samen met onze tuinlampen gebruiken. Ook andere grote tuinmerken werken met Zigbee, dat is top.”

De nieuwe lijn van Techmar voldoet aan alle verwachtingen die consumenten hebben van slimme verlichting. “Veiligheid is op dit moment een heel belangrijk onderwerp. Deze slimme lampen kun je koppelen aan de bewegingssensor en camera uit dezelfde lijn. Dat is allemaal in te stellen met de nieuwe LightPro-app. Is er beweging in je tuin? Dan kun je instellen dat de lampen automatisch aangaan, of feller gaan branden als ze al aan zijn.”

De Alon.

De Groene Sector Vakbeurs

Lightpro komt al jaren op de Vakbeurs. “Sterker nog, we staan dit jaar weer op ons oude vertrouwde plekje, in Hal 2 met standnummer 230. Net zoals vorig jaar hebben we gekozen voor een grote stand.” De beurs is voor het bedrijf de ideale plek om nieuwe producten te lanceren. “Er komen hier heel veel hoveniers die graag met onze producten werken. Vergeleken met andere systemen is ons 12 volt-systeem heel makkelijk in gebruik. Dat laten we natuurlijk graag zien.”

De beurs is ook het moment om allerlei vragen te beantwoorden. “We willen niet alleen een productleverancier zijn, maar ook iets toevoegen voor onze klanten. We hebben veel kennis en expertise in huis, dus advies geven is geen probleem. Denk aan een hovenier die een bepaald aantal meters tuin moet overbruggen. Wij weten niet alleen precies hoeveel meters ons eigen systeem kan overbruggen, maar we kunnen ook de juiste lampen erbij aanraden.”

Castor Smart.

Oberon & Castor

Hoe zit het met de lampen uit de nieuwe lijn? De Oberon en Castor lampen zijn beide gemaakt van aluminium en mooi afgewerkt. “We willen niet alleen goede lampen leveren. Het gaat om de tuin van mensen, een plek die ze mooi willen inrichten. De stijl van deze lampen draagt daar zeker aan bij.”

Over het uitbreiden van de lijn maakt Beukers zich helemaal geen zorgen. “We hebben door heel Nederland ambassadeurs zitten, dat zijn hoveniers die heel goed weten wat ze in een product zoeken. Wij sparren met hen om samen tot de beste producten te komen. Zo weet je zeker dat je producten aansluiten bij je doelgroep.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details