Platform voor de tuin- en groenprofessional
SMG TurfSoft TS2 kunstgrasreiniger. Ideaal voor reiniging  en onderhoud padelbanen
Het onderhoud van een padelbaan is intensief en stopt niet bij een of twee keer per jaar.

SMG TurfSoft TS2 kunstgrasreiniger. Ideaal voor reiniging en onderhoud padelbanen

Veel tennisclubs in Nederland wisselen na renovatie over naar padelbanen en speciaal voor de reiniging en het onderhoud levert Van Leeuwen landbouw-, tuin- en parkmachines uit Benthuizen de SMG TurfSoft kunstgrasreinigers, die nu ook in een accu-uitvoering komt. Directeur Willem Hak: “Het onderhoud van een padelbaan is intensief en stopt niet bij een of twee keer per jaar. Ook alleen maar vegen en slepen na iedere wedstrijd volstaat niet, tenminste als optimaal genieten met de juiste speeleigenschappen wenselijk is.”

Een padelbaan heeft een intensievere reiniging en meer frequenter onderhoud nodig dan een normale tennisbaan.

De elektrische variant met stekkeraansluiting van de SMG TurfSoft kunstgrasreiniger had Van Leeuwen al in het assortiment, net als de benzinevariant met de Honda-motor. Hak: “De accu-variant met 2x 82 Volt accu voegen we hier nu aan toe. Twee accu’s bij elkaar generen een werktijd van circa 1,5 uur en zijn eveneens prima te combineren in het gebruik met ander accugereedschap zoals bladblazers, bosmaaiers en heggenscharen. Deze accu-uitvoering is erg in trek bij gemeenten, clubs en aannemers.” 

De SMG TurfSoft kunstgrasreiniger daarentegen manoeuvreert desnoods op vier zwenkwieltjes overdwars de baan op.

Een padelbaan heeft een intensievere reiniging en meer frequenter onderhoud nodig dan een normale tennisbaan. Hak: “De kunstgrasmat is vaak blauw of groen van kleur met een kortpolige vezel en is ingestrooid met zand. Doordat de baan in veel gevallen is omgeven door een glazen kooi zorgt het voor beperkingen. De doorgangen zijn te smal voor vaak grotere machines. De SMG TurfSoft kunstgrasreiniger daarentegen manoeuvreert desnoods op vier zwenkwieltjes overdwars de baan op. Het zorgt dat deze krachtige machine prima zijn werk doet; top- en diep reinigen. De machine borstelt alles in één keer los. Doordat padelbanen intensiever worden bespeeld dan tennisbanen, zorgt het vaak sneller voor harde plekken op de baan, die de speeleigenschappen negatief beïnvloeden.” 

De TurfSoft TS2 kunstgrasreiniger heeft aan de onderzijde een borstel die tot aan de bekking van de mat het zand of infill-materiaal los kan borstelen. Hak: “Dat gooit hij op een schudzeef die onder andere zand, vuil, haren en balvezels scheidt. Met het fijnstoffilter haal je ze grotendeels eruit. Doe je dit niet regelmatig, dan blijft het allemaal in de mat zitten, wat zorgt voor vervuiling en daardoor is de baan minder waterdoorlatend. De SMG TurfSoft is een mooie combinatiemachine, die de levensduur van de mat verlengt. Een vereiste die bij de investering van een padelbaan vaker over het hoofd wordt gezien, want naast aanschaf is ook onderhoud een behoorlijke uitgave. We willen bij een aanbesteding graag eerder aan tafel. Om samen het verschil uit te rekenen tussen zelf onderhouden en reinigen of dit juist uit te besteden aan een aannemer. Een BOSA-subsidieregeling maakt zelf investeren extra interessant, zeker om daar vooraf goed over na te denken.” 

De TurfSoft TS2 kunstgrasreiniger heeft aan de onderzijde een borstel die tot aan de bekking van de mat het zand of infill-materiaal los kan borstelen.

Ook voetbal- en hockeyclubs overwegen steeds meer om padelbanen aan te leggen. Hak: “Blijf ook dan goed nadenken over de reiniging en het onderhoud. Zelf investeren loont in de levensduur en de speeleigenschappen van de mat. Met de SMG TurfSoft kunstgrasreiniger kun je alle soorten kunstgras reinigen, ook niet infill. We leveren de machine met een standaard 2 millimeter zeef, een verstelbare zeef van 4 tot 10 millimeter en ook een dichte bak, waarmee je alles kan opvangen. Let wel op want het is een droog reinigingsmachine en de mat moet goed droog zijn, dan heb en behoud je het mooiste rendement.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details