Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een Poolfino zwembad heeft een strakke afwerking.

Snel en eenvoudig een zwembad bouwen

Vraag naar zwembaden fors gestegen

De afgelopen twee jaar nam de verkoop van zwembaden flink toe, merkt ook CF Group Benelux, fabrikant en leverancier van zwembaden, wellness- en vijveruitrusting. “En dan gaat het niet alleen om de vervangingsmarkt, maar ook om mensen die er nu voor kiezen een zwembad in de tuin te laten aanleggen”, aldus Johan van Weert, accountmanager Nederland van CF Group Benelux. 

De filtratiepomp Vitalia Premium.

“Onze omzet is de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld”, zegt Van Weert. CF Group levert alles wat met zwembaden te maken heeft aan zwembadbouwers en webshops voor zwembadbenodigdheden. Onder de naam Poolfino levert CF Group polypropyleen zwembaden uit één stuk. Dit zwembad is verkrijgbaar in een elk gewenst formaat met een maximum breedte van 3.75 m, een diepte van 1.50 m en in elke gewenste lengte. “Vooral particuliere klanten kiezen vaak voor deze oplossing. Vaak ingegeven door de architect, omdat dit bad een strakke afwerking heeft. Eén van de grote voordelen is dat je niet vastzit aan een bepaalde maat. Als je een lengte wil van bijvoorbeeld 8.33 m, dan kan dat.” Het zwembad is verkrijgbaar met skimmer of met overloop. Het bestaat uit polypropyleen platen van 8 of 10 mm dik en het materiaal is volledig in de kern gekleurd. De platen worden aan elkaar gelast, waardoor de kuip vrijwel naadloos is en de hoeken kaarsrecht zijn. De eindgebruiker kan kiezen uit verschillende kleuren. Het bad wordt compleet geleverd: verlichting, skimmers en inspuiters zijn volledig vlak in de wand verwerkt. Optioneel kan er een jetstream of lamellenafdekking worden ingebouwd.

Polystyreen CFBLOCK

Van Weert: “We merken dat steeds meer bouwers overstappen naar dit concept, omdat je er veel sneller mee kunt bouwen. Voor klanten die geen Poolfino kopen, maar wel sneller willen bouwen, hebben we het systeem CF Block X.” CF Group levert deze blokken bewust in een groter formaat dan gebruikelijk, zodat er minder naden zijn om weg te werken. De blokken zijn 1.25 m lang, 25 cm dik en 37,5 cm hoog. Voor de trappen zijn er ook blokken met een hoogte van 25 cm. “Je bouwt hiermee een zwembad net zo eenvoudig als een lego-bouwwerk. De naden zijn minimaal: je kunt er foam tegenaan zetten en dan de folie erin.” Voor het bouwen is geen cement nodig. Na het stapelen moeten de wanden wel worden afgevuld met beton. 

Filterpomp

Ook heeft CF Group de speciaal voor hen samengestelde filtratiepomp Vitalia Premium in twee uitvoeringen: een aan-uitpomp en een frequentie gestuurde pomp. De pomp is erg stil en is te gebruiken in combinatie met zoutwaterelektrolyse tot 5 g/L.  Het deksel van de pomp is uitgerust met een geïntegreerde led zodat het filtermandje gemakkelijk gecontroleerd kan worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details