Platform voor de tuin- en groenprofessional
Snel en nauwkeurig tuinen inmeten
We werken op dit moment ook aan een app die het inmeten nog makkelijker maakt.

Snel en nauwkeurig tuinen inmeten

In handomdraai gedetailleerde tekeningen, planningen en offertes

UNI-Complete is een inmeetsysteem dat onder andere groenprofessionals helpt om tuinen nauwkeurig en snel in te meten. Maar in eerste instantie was dat helemaal niet de doelgroep van marXact. “We zijn begonnen voor de kabelleiding- en glasvezelindustrie. Via via kwamen we erachter dat hoveniers op zoek waren naar een manier om hun werk gemakkelijker uit te voeren. En dat is voor ons een toevalstreffer geweest. Inmiddels bevinden ongeveer 25% van onze klanten zich in de groen sector”, zegt marketing manager Jeroen Methorst.

Aan de hand van een tekenprogramma dat verbonden is met ons inmeetsysteem ontwerpen groenprofessionals een complete 3D-tuin.

Langzaamaan komt de zomerperiode dichterbij. Dit is natuurlijk de tijd waarin mensen willen dat hun tuin er mooi bij ligt. Daarom is het voor hoveniers en tuinontwerpers belangrijk dat de voorbereidingen op tijd starten. “In de winterperiode zie je dat groenprofessionals alle voorbereidingen treffen, zodat ze in het voorjaar volop aan de slag kunnen. Maar hoe plan je dat allemaal in? En hoe kun je dat het beste regelen? Daarbij helpt ons nauwkeurige inmeetsysteem”, zegt accountmanager Jürgen Everts. 

Strakke planningen

“Aan de hand van een tekenprogramma dat verbonden is met ons inmeetsysteem ontwerpen groenprofessionals een complete 3D-tuin. Als je weet hoeveel nieuwe bomen je wilt planten, en je weet hoelang je daarmee bezig bent, kun je ook je offerte strakker opstellen. Je weet namelijk precies hoeveel je moet inkopen en hoeveel tijd je kwijt bent met het plaatsen ervan”, aldus Methorst. 

Met ons systeem maken hoveniers het terrein waar ze aan het werk gaan inzichtelijk.

“Met ons systeem maken hoveniers het terrein waar ze aan het werk gaan inzichtelijk. Ze meten het totale perceel op, zodat ze weten wat de oppervlakte is en hoeveel bomen erin moeten bijvoorbeeld. Dat zijn de basisgegevens. Die gaan ze vervolgens verwerken om er een ontwerp van te maken. Eigenlijk is het een aanvulling op het voorbereidende werk wat ze al doen. Om het vervolgens in het voorjaar te gaan uitwerken. Ze maken het op een gemakkelijke manier inzichtelijk, zodat de rest van het bedrijf ook meteen hun werkzaamheden kunnen oppakken”, legt Everts uit.

Gebruiksvriendelijk voor iedereen

“Onze klanten zijn lang niet alleen hoveniers. Daarom proberen we om alle goede dingen van de verschillende branches te integreren. Zo wordt het gebruik niet voor één, maar voor alle branches makkelijker”, zegt Everts. Methorst vult daarop aan: “We werken op dit moment ook aan een app die het inmeten nog makkelijker maakt. Met de app kun je bijvoorbeeld makkelijker updates doorvoeren en ook zonder de ontvanger er naast je ontwerp bekijken. De inmeetapp maakt het werken voor hoveniers nog makkelijker. Er zijn meer mogelijkheden en de synchronisatie met hun eigen cloud-omgeving gaat beter. Projecten en data die ze daarin hebben opgeslagen kunnen ze gelijk inzien. Het ontwikkelen van de app is uiteraard wel een tijdrovende klus want alles wat in de huidige software zit moet nu vanaf het begin af aan gebouwd worden en daarnaast willen we nieuwe tekenprogramma’s integreren.”

Met UNI-Complete ontwerp je binnen een handomdraai gedetailleerde tekeningen, planningen en offertes.

Met UNI-Complete ontwerp je binnen een handomdraai gedetailleerde tekeningen, planningen en offertes. “Als je met een smartphone overweg kunt dan kun je ook inmeten. We hebben bij dit product heel erg ingezet op het gebruiksgemak en de onafhankelijkheid ervan. Bedrijven zijn niet afhankelijk van externe partijen die het apparaat moeten instellen of uitleggen hoe het werkt. Het is één product voor iedereen”, sluit Methorst af. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details